Dresy Benficy Lisabon 2021/2022

2021/2022 Adidas Liga majstrov Portugalská liga
Autor: Myso

Portugalská Benfica Lisabon oznámila ešte v závere júna nový kontrakt s nemeckou spoločnosťou Adidas. Tá bude Orlom dodávať dresy až do roku 2027. Pri príležitosti oznámenia predĺženia spolupráce bolo uvedené aj hlavné červené a náhradné biele oblečenie pre aktuálnu sezónu 2021/22.

Hlavné červené dresy zaujmú výstrihom v dizajnovej verzii Adidas Condivo 21. Na pleciach sú umiestnené tradičné tri biele prúžky, charakteristické pre nemeckého výrobcu. Súpravy dopĺňajú už tradične biele trenírky s červenými prúžkami po bokoch a červené štulpne, na ktorých sú prúžky pre zmenu opäť biele.

Aj náhradné oblečenie je v decentnom prevedení. Výstrih má tentokrát klasický véčkový tvar a konce rukávov oživuje červeno-bielo-čierny vzor. Partnermi klubu sú letecká spoločnosť Fly Emirates (hruď), pivná značka Sagres (zadná strana nad menovkami) a sieť online kasín Betano (ľavý rukáv).

Spoločnou črtou pre všetky dresy je nápis 1904 Benfica umiestnený na zadnej strane pod výstrihom. Zaujímavosťou je, že zverenci Jorgeho Jesusa majú na bielom oblečení čierne čísla a červené menovky. Súpravy kompletizujú čierne trenírky a biele štulpne s červenými prúžkami.

Začiatkom augusta boli predstavené aj tretie čierne dresy. Tie mali svoju zápasovú premiéru v 3. predkole Ligy majstrov na pôde ruského Spartaku Moskva. Tmavé oblečenie je na prednej strane oživené nápaditou textúrou zloženou so šedých a čiernych tigrích pruhov.

Klubový znak je podobne ako logo výrobcu a emblémy partnerov v červenom prevedení. Tretie súpravy dopĺňajú opäť čierne trenírky s červenými prúžkami. Jedná sa však o odlišnú verziu ako pre náhradné dresy. Tentokrát je totiž na nich červený klubový znak. Výstroj kompletizujú šedé štulpne s červenými prúžkami na čiernom podklade.

Gólmani lisabonského klubu zabraňujú gólom v brankárskom modeli Adidas Condivo GK 21. Najčastejšie chytajú v žltej verzii, k dispozícii ale majú aj čiernu a modrú.

Benfica zvládla okrem spomínaného dvojzápasu so Spartakom Moskva (2:0 vonku, 2:0 doma) aj play-off s PSV Eindhoven (2:1 doma, 0:0 vonku). As Águias sa tak ako tretí portugalský klub prebojovali do hlavnej fázy Ligy majstrov. V skupine E sú ich súpermi FC Barcelona, Bayern Mníchov a Dynamo Kyjev.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok