Dresy FC Porto 2021/2022

2021/2022 Liga majstrov New Balance Portugalská liga
Autor: Myso

Vicemajstrovskú priečku obsadilo v predchádzajúcej sezóne portugalskej ligy FC Porto. 29-násobný víťaz Primeira Ligy uviedol nové oblečenie značky New Balance v rámci marketingovej kampane „Dragons March On!“ – „Draci pochodujú ďalej!“ Tradičné bielo-modré pruhované dresy sú tento rok oživené tenkými diagonálnymi pásikmi, ktoré tak dodávajú klasickému vzhľadu nový nádych.

Španielsky útočník tímu Toni Martínez o nových dresoch povedal: „Vidieť reakcie fanúšikov na nové dresy je vždy výnimočný moment. Páči sa mi ich moderný vzhľad a som si istý, že budú mať veľký ohlas na našom štadióne Estádio do Dragão.” Pruhované tričká sú už tradične doplnené modrými alebo bielymi trenírkami a štulpňami.

Pre náhradné dresy bola zvolená tmavomodrá farba. Tričká majú okrúhly výstrih a ich predná strana je pokrytá škvrnitou textúrou. Logo značky New Balance ako aj emblémy sponzorov sú vyhotovené v zlatej farbe. Na hrudi robia futbalisti Porta reklamu telekomunikačnej spoločnosti MEO, prípadne jej vlastníckej skupine Altice Group. Vzadu nad menovkami zase nájdeme pivnú značku Super Bock.

Do zlato-modrého prevedenia je zladený aj klubový znak. Vzadu na výstrihu sa nachádza malý nápis FC Porto. Zverenci bývalého portugalského reprezentanta Sérgia Conceiçãa si na súperových trávnikoch k tmavomodrým tričkám obliekajú tmavomodré trenírky a rovnako sfarbené štulpne. Tie majú vo vrchnej časti prúžok v kráľovskej modrej. V zápase Ligy majstrov na pôde Atlética Madrid malo Porto skombinované tmavomodré tričká s bielym výstrojom.

V priebehu augusta boli predstavené aj tretie ružové dresy. Tie sú inšpirované umeleckými a bohémskymi štvrťami mesta, v ktorých sa nekladú medze kreativite. Odvážna farba je skombinovaná s tmavošedými a čiernymi prvkami. Tričká zaujmú aj véčkovým výstrihom, ktorého predná časť je zvýraznená čiernym pruhom. Ružové dresy sú doplnené čiernymi trenírkami a čiernymi štulpňami.

„Naozaj sa mi páči, aký odvážny je nový dizajn. Vždy je dobré hrať v drese, ktorý na ihrisku vynikne,” povedala o novom treťom oblečení vychádzajúca hviezda klubu João Mário. Doplnil ho generálny manažér spoločnosti New Balance: „Kreativita a Porto idú ruka v ruke, či už je reč o Estádio do Dragão alebo umeleckej štvrti Miragaia. V New Balance sme sa inšpirovali prosperujúcou umeleckou scénou v meste a vytvorili módny dres s jedinečným portugalským nádychom.”

Brankári chytajú v dresoch charakteristických textúrou so škvrnami. Toto oblečenie môžeme počas sezóny vidieť aj na zápasoch tímov AS Rím alebo Athetic Bilbao. Portskí gólmani sa predstavujú v béžovej, oranžovej a svetlomodrej verzii.

Porto sa podobne ako majstrovský Sporting kvalifikovalo priamo do skupinovej fázy Ligy majstrov. V nej má pomerne ťažkých súperov, keď mu spoločnosť robia mená ako FC Liverpool, Atlético Madrid a AC Miláno. V štyroch stretnutiach si Draci pripísali zatiaľ päť bodov zo stretnutí s talianskym zástupcom (výhra 1:0 doma a remíza 1:1 vonku) a taktiež vďaka bezgólovej remíze v Madride.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok