Dresy Sportingu Lisabon 2021/2022

2021/2022 Liga majstrov Nike Portugalská liga
Autor: Myso

Ani tento rok neobídeme portugalské kluby. V Primeira Lige sa v minulej sezóne tešil zo svojho 19. titulu Sporting Lisabon. Leões sa dočkali majstrovských osláv po dlhých devätnástich rokoch. V lete potom následne vymenili talianskeho dodávateľa Macron za americkú značku Nike. Tá zeleno-bielym pripravila v aktuálnej sezóne 2021/22 kvarteto nových dresov.

Hlavné dresy boli predstavené v priebehu júla a sú v neodmysliteľnom pruhovanom prevedení. Zelené pruhy dopĺňajú po stranách tenké biele pásiky. Dresy sa vyznačujú zeleným véčkovým výstrihom, ktorého tvar je využívaný aj na ostatných dresoch od amerického dodávateľa. Súpravy už tradične dopĺňajú čierne alebo biele trenírky a zeleno-biele pruhované štulpne.

Pre náhradné dresy bola zvolená žiarivá žltá farba, v kombinácii s čiernou. Oblečenie svojim vzhľadom kopíruje katalógový model Nike Strike II, ktorý sa ale v takejto farebnej kombinácii bežne nepredáva. Tričká majú okrúhly čierny výstrih a na ich bokoch si môžeme všimnúť lomený pruh. Žlté tričká dopĺňajú čierne trenírky (so žltým logom Nike i žlto-čiernym klubovým znakom) a žlté štulpne.

Tretie oblečenie je vyhotovené v tmavozelenom prevedení. Povrch tričiek pokrývajú čierne levie pruhy súvisiace s prezývkou mužstva. Futbalisti Sportingu robia tento rok reklamu stávkovej spoločnosti a online kasínam Betano (v Lige majstrov aj jeho programu pre spoločenskú zodpovednosť Heróis.pt). Na zadnej strane tričiek sa nad menovkami nachádza v domácich súťažiach pivná značka Super Bock. Tretie oblečenie dopĺňajú čierne trenírky a štulpne.

V Lisabone nezabúdajú ani na svoju históriu. Klub už pravidelne predstavuje v sezóne aj štvrté dresy, ktoré sú pomenované po jeho spoluzakladateľovi Franciscovi Strompovi. V jeho hráčskych časoch si Sporting obliekal zeleno-biele zošívané dresy. Presne v takomto prevedení ich aj tento rok klubu pripravila spoločnosť Nike.

Oblečenie zaujme dvojfarebným véčkovým výstrihom a taktiež skutočnosťou, že pravá biela časť je v porovnaní s ľavou zelenou o niečo užšia a farby tak nie sú zmenené presne v polovici. Na rozdiel od hlavných pruhovaných dresov je zadná strana v zelenej farbe. Sporting dresy využíva v domácich pohárových súťažiach – ligovom pohári Taça de Liga a Portugalskom pohári Taça de Portugal.

Spoluzakladateľ klubu Francisco Stromp
(📸 facebook.com/SportingClubePortugal).

Gólmani sa tento rok predstavujú v brankárskom modeli Nike Park GK IV. Jeho dizajn je charakteristický textúrou tvorenou viacerými geometrickými obrazcami, ktoré pokrývajú rukávy. Najčastejšie je využívaná čierna verzia, v niektorých zápasoch si ale lisabonskí brankári zachytali aj v šedom.

Sporting sa vďaka zisku majstrovského titulu tento rok predstavuje aj v Lige majstrov. Súpermi zverencov Rúbena Amorima sú nemecká Borussia Dortmund, holandský Ajax Amsterdam a turecký Besiktas Istanbul. Lisabonský klub má po štyroch odohraných stretnutiach na konte dve výhry za víťazstva nad Besiktasom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok