Tretie dresy AS Rím 2021/2022

2021/2022 New Balance Séria A
Autor: Myso

Aj napriek pokročilému jesennému dátumu predstavujú popredné európske kluby svoje nové dresy. Taliansky AS Rím už síce má v aktuálnej sezóne tri sady (označené ako hlavné, náhradné a štvrté), až do dnešného dňa sme si ale museli počkať aj na štvrtú. Tá je oficiálne označovaná ako tretia voľba zverencov Josého Mourinha a americká spoločnosť New Balance ju rímskemu klubu pripravila v žltej farbe.

Dresy sú oslavou symbolu vlka, ktorý sa na dresoch AS Rím objavuje už od roku 1978 a postupne sa stal neoddeliteľnou súčasťou klubovej identity. Nápaditá žltá farba je skombinovaná s tmavomodrou a tradičnou klubovou tmavočervenou. Obidve doplnkové farby nájdeme na diagonálnom pruhu, ktorý dominuje prednej strane tričiek.

Nové tretie dresy vynikajú energiou a živosťou. Je to výrazný vzhľad, ktorý nám pomôže vyniknúť na ihrisku,“ zhodnotil nové súpravy záložník rímskeho tímu Bryan Cristante. Žlté tričká s tmavomodrými rukávmi sú doplnené žltými trenírkami a žltými štulpňami. Na nich si môžeme všimnúť dvojicu pruhov v tmavočervenej a tmavomodrej farbe.

O nových dresoch povedal pár slov aj Kenny McCallum, generálny manažér futbalového oddelenia New Balance: „AS Rím má silnú identitu a jedinečný príbeh, ktorý nás ovplyvnil pri tvorbe tretích dresov pre aktuálnu sezónu. Uvedomujeme si dôležitosť symbolu vlka pre futbalovú kultúru a jeho úlohu ako bohatého zdroja inšpirácie pre naše inovatívne návrhy dresov.“

AS Rím obsadil v minulej sezóne siedmu priečku, ktorá mu zabezpečila účasť v play-off Európskej konferenčnej ligy. V nej sa klub prebojoval až do skupinovej fázy, čo sme spomenuli aj v článku o jeho ďalších dresoch pre aktuálny ročník. Giallorossi sú trojnásobným víťazom Série A. Posledný titul získali v roku 2001.

Aktualizácia 22. 11. 2021 – AS Rím debutoval v nových dresoch v stretnutí 13. kola na pôde Janova. Zverenci Josého Mourinha zvíťazili 2:0 zásluhou presných zásahov Felixa Afenu-Gyana zo záveru stretnutia. Rimanom patrí momentálne v tabuľke 5. miesto so ziskom 22 bodov a 10-bodovou stratou na vedúcu dvojicu SSC Neapol – AC Miláno.

📸 Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok