Dresy Celticu Glasgow 2021/2022

2021/2022 Adidas Škótska Premier League
Autor: Myso

Po článkoch o dresoch Rangers nasleduje aj zmienka o oblečení ďalšieho klubu z Glasgowa. Celtic zvolil tento rok trošku netradičné poradie predstavovania svojich dresov. Hlavné bielo-zelené prišli na rad až ako posledné. V polovici júla uviedla nemecká spoločnosť Adidas neodmysliteľné pruhované oblečenie so sloganom „Our City. Our Colours. Our Club.“ – „Naše mesto. Naše farby. Náš klub.“

Tradičné pruhy sú tento rok po okrajoch doplnené ešte ďalšími jemnými prúžkami. Celtic má na svojom oblečení druhý rok po sebe tradičný okrúhly výstrih. Pruhy nie sú v ligových zápasoch prerušené ani na zadnej strane, čo má symbolizovať neprerušenú klubovú históriu (unbroken stripes – unbroken history). V zápase európskych pohárov však museli The Bhoys ustúpiť prísnym pravidlám UEFA a nastúpiť s jednofarebnou zadnou časťou.

Ako vôbec prvé boli ešte začiatkom júna predstavené náhradné tmavozelené dresy. K tejto farbe sa Celtic vracia po dlhšom čase. Naposledy ju mali jej hráči oblečenú na súperových ihriskách ešte v ročníku 2017/18, kedy klub obliekala americká spoločnosť New Balance. Oblečenie je skombinované so zlatou, v ktorej je vyhotovený aj zjednodušený klubový znak v tvare štvorlístka.

Partnerom klubu je stávková spoločnosť Dafabet, vzadu nad menovkami robia v ligových stretnutiach zverenci gréckeho manažéra Angelosa Postecogloua reklamu pivnej značke Magners. V niektorých európskych zápasoch sa hráči Celticu predstavili aj v dresoch s logom svojej nadácie. Tmavozelené tričká kompletizujú tmavozelené trenírky a štulpne s trojicou zlatých prúžkov.

Tretie dresy Celticu sú biele s výrazným tmavozeleným výstrihom, ktorého tvar vychádza z dizajnového modelu Adidas Condivo 21. Prednú strana a rukávy pokrývajú tenké prúžky, na ktorých sa strieda tmavozelená a ružová farba. Tieto farby odkazujú na domovský stánok Celtic Park. Štadión s kapacitou vyše 60-tisíc divákov prezývajú kluboví fanúšikovia Paradise (raj).

Súpravy dopĺňajú biele trenírky a štulpne. Jedná sa však o odlišné modely ako pri hlavných pruhovaných dresoch. Na bokoch trenírok tentokrát nájdeme ružové prúžky. Tie sú prítomné aj na štulpniach, kde sú ešte doplnené zeleným podkladom. Tretie Súpravy Celticu môžu byť známe aj priaznivcom českého futbalu. Škótsky celok v nich totiž odohral aj prvé stretnutie 3. kvalifikačného kola Európskej ligy UEFA na pôde Jablonca, v ktorom zvíťazil 4:2.

Brankári sa predstavujú v najnovšom modeli Adidas Condivo GK 21. Najčastejšie chytajú v jeho žlto-čiernej verzii. V niektorých stretnutiach sa predstavili aj v kombinácii ružovej a fialovej a podľa klubového e-shopu existuje aj tretí variant v kombinácii dvoch odtieňov šedej farby.

Spomínané víťazstvo nad Jabloncom naštartovalo pre Celtic úspešnú cestu za kvalifikovaním sa do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA. Po víťaznej odvete (3:0) si v ďalšom kole The Bhoys poradili aj s holandským AZ Alkmaar (2:0 doma, 1:2 vonku). V skupine sú ich súpermi nemecký Bayer Leverkusen, španielsky Betis Sevilla a maďarský Ferencváros Budapešť.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok