Dresy AS Rím 2021/2022

2021/2022 New Balance Séria A
Autor: Myso

Ak sledujete dianie okolo tímu z hlavného mesta Talianska dlhšie, tak vám iste neuniklo ukončenie spolupráce s dodávateľom Nike po konci predchádzajúcej sezóny. Giallorossi oblieka od aktuálneho ročníka konkurenčná spoločnosť New Balance, ktorá jej na úvod pripravila trojicu dresov. Hlavné sú v tradičnej kombinácii sýtočervenej a žltej.

Tričká s jednofarebným véčkovým výstrihom sú oživené jemnými prúžkami. Konce rukávov sú v žltej farbe, podobne ako logo spoločnosti New Balance i emblém hlavného partnera Digitalbits. Vonkajší štítok obsahuje slová La Lupa odkazujúce na historickú prezývku klubu i symbol vlka. Ten sa viaže k histórii samotného mesta Rím a má svoj priestor aj v klubovom znaku.

Náhradné dresy boli predstavené v priebehu augusta. Biele oblečenie je spomienkou na sezónu 1978/79, ktorá znamenala začiatok veľmi úspešného obdobia v 94-ročnej histórii klubu. Podľa dizajnérov je vzhľad dresov odkazom na atmosféru na Olympijskom štadióne v časti Curva Sud, kde domáci fanúšikovia mávajú vlajkami a transparentmi v klubových farbách.

Na rozdiel od červených dresov má biele oblečenie okrúhly výstrih. Najpútavejšou časťou sú pruhy na koncoch rukávov, ktoré sú v červeno-oranžovo-žltom prevedení. Pruhy sa opakujú aj na bielych štulpniach, ktoré spoločne s bielymi trenírkami kompletizujú výstroj AS Rím pre zápasy na ihriskách súperov.

Ďalším nateraz známym oblečením je tmavomodré. V aktuálnom ročníku je ale označené až ako štvrtá voľba. Tretie dresy doteraz oficiálne predstavené neboli a očakáva sa, že by sa tak malo stať v priebehu novembra. Tmavomodré súpravy už majú za sebou aj zápasovú premiéru. Na tú ale v Ríme nebudú spomínať vôbec v dobrom, taliansky klub totiž dnes večer prehral na pôde nórskeho FK Bodø/Glimt šokujúco vysoko 1:6!

Štvrté dresy zaujmú textúrou, ktorá je zložená z vlčích hláv a pokrýva celú prednú časť tričiek. Tú oživujú aj dva žlté a červené horizontálne pruhy, ktoré sa navzájom striedajú. Logo sponzora Digitalbits je v žltej farbe, výrobca dresov sa ale na hrudi prezentuje bielym emblémom. Súpravy dopĺňajú tmavomodré trenírky a tmavomodré štulpne so žlto-červeným pruhom. V jeho červenej časti si môžeme všimnúť biely nápis AS Roma.

Brankári dostali k dispozícii čierne, belasé a žlté dresy. Tie sú v prednej časti a na rukávoch pokryté bielymi detailmi. V spomínanom dnešnom stretnutí v Nórsku chytal portugalský reprezentačný brankár Rui Patrício v zlatom. Futbalisti AS Rím robia tento rok reklamu aj automobilovej spoločnosti Hyundai, ktorej logo majú na zadnej strane dresov pod číslami.

AS Rím obsadil v minulej sezóne Série A siedmu priečku, vďaka ktorej sa kvalifikoval do play-off novej Európskej konferenčnej ligy UEFA. Po úspešnom dvojzápase s tureckým Trabzonsporom boli zverenci portugalského trénera Josého Mourinha vyžrebovaní do základnej skupiny C. Okrem spomínaného FK Bodø/Glimt sú v nej ich súpermi ešte ukrajinská Zorja Lugansk a bulharská CSKA Sofia.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok