Tretie dresy Ajaxu Amsterdam 2021/2022

2021/2022 Adidas Eredivisie Liga majstrov
Autor: Myso

V priebehu augusta došlo aj k predstaveniu dlho očakávaného tretieho oblečenia Ajaxu Amsterdam. Nové čierne dresy sú inšpirované klubovými fanúšikmi a vyjadrujú úctu legende reggae Bobovi Marleymu. Práve jeho pieseň Three Little Birds spievajú fanúšikovia amsterdamského klubu počas zápasov svojho tímu a od roku 2008 sa stala klubovou hymnou.

Tmavé súpravy sú oživené rastafariánskymi farbami – zelenou, žltou a červenou. Tie nájdeme na tradičných troch prúžkoch charakteristických pre spoločnosť Adidas, ale taktiež aj na zakončeniach rukávov. Emblém partnera Ziggo, logo nemeckého dodávateľa i klubový znak sú vyhotovené v červenom prevedení. Súpravy kompletizujú čierne trenírky s farebnými prúžkami a podobne zladené štulpne. Ich prednú stranu vypĺňa trojica červených krížikov odkazujúca na vlajku mesta Amsterdam.

Na zadnej strane dresov sa nachádza odkaz na spomínanú pieseň. Práve nad menovkami hráčov si môžeme všimnúť trojicu farebných vtáčikov, ktoré sedia na krížikoch. Ako už bolo spomenuté v našom pravidelnom týždenníku, tento symbol sa stal problémovým, keďže porušoval pravidlá UEFA a zmizol tak zo zápasových dresov. Fanúšikovia si však môžu naďalej kúpiť oblečenie aj s týmto originálnym prvkom.

Ajax sa vďaka majstrovskej sezóne kvalifikoval do skupinovej fázy Ligy majstrov. Súperom 35-násobného holandského majstra sú v základnej skupine C nemecká Borussia Dortmund, portugalský Sporting Lisabon a turecký Besiktas Istanbul. Amsterdamský klub je štvornásobným víťazom súťaže. Naposledy v nej triumfoval v roku 1995.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok