Náhradné dresy Ajaxu Amsterdam 2021/2022

2021/2022 Adidas Eredivisie Liga majstrov
Autor: Myso

V závere minulej sezóny predstavil Ajax Amsterdam svoje nové náhradné dresy. Oblečenie kombinuje dva odtiene modrej farby, ktoré sú doplnené mätovou zelenou. Úradujúci holandský majster stihol v dresoch odohrať májové stretnutia 32. kola predchádzajúceho ročníka Eredivisie, v ktorom zvíťazil nad domácim Feyenoordom Rotterdam 3:0. O góly majstrovského tímu sa postarali Senesi, Haps a Kudus.

Pruhované oblečenie je súčasťou 35-násobného holandského majstra od 80. rokov minulého storočia. Klub z hlavného mesta Holandska si zahral v dresoch s pruhmi aspoň v jednej sezóne v každej z posledných štyroch dekád. Emblém partnera Ziggo, ako aj čísla a menovky hráčov sú vyhotovené v mätovej zelenej. Na zadnej strane si môžeme pod výstrihom všimnúť tri kríže odkazujúce na mestskú vlajku Amsterdamu.

Pruhované oblečenie bolo pôvodne predstavené v kombinácii s tmavomodrými trenírkami. Na spomínané stretnutie v Rotterdame však Ajax kvôli farbe výstroja domáceho Feyenoordu nastúpil v trenírkach vo farbe kráľovskej modrej. V priebehu aktuálnej sezóny 2021/22 však už hráva aj v originálne predstavenom prevedení.

Brankári majstrovského tímu sa predstavujú v známom modeli Adidas Condivo GK 21. Najčastejšie chytajú v jeho zelenej verzii, v akcii už ale párkrát bola aj žlto-čierna.

Ajax si v minulom ročníku zahral aj v pohárovej Európe. V skupine Ligy majstrov obsadil tretiu priečku, najmä vďaka dvom víťazstvám nad dánskym Midtjyllandom. V jarnej časti to následne dotiahol v Európskej lige UEFA až do štvrťfinále. Zverenci Erika ten Haga vyradili francúzsky OSC Lille (dvakrát 2:1) a švajčiarsky Young Boys Bern (3:0 doma, 2:0 vonku), no stopku im vystavil AS Rím (1:2 doma, 1:1 vonku).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok