Hlavné dresy Ajaxu Amsterdam 2021/2022

2021/2022 Adidas Eredivisie Liga majstrov
Autor: Myso

V priebehu júla predstavil svoje hlavné dresy holandský Ajax Amsterdam. Spoločnosť Adidas sa pri dizajne inšpirovala vzhľadom oblečenia zo 60. a 70. rokov minulého storočia, na ktoré odkazujú hrubý biely okrúhly výstrih, či užší vertikálny pruh. Tomu sa dokonca prispôsobil aj hlavný klubový partner. Káblový operátor Ziggo totiž súhlasil so zmenšením svojho loga, tak aby neprečnievalo cez červenú časť dresu.

Trojica tradičných prúžkov je v striebornej farbe. Návrat do úspešnej minulosti symbolizuje aj použitie historického klubového znaku. Ten ešte neobsahoval hviezdičky za získané tituly a v tomto prevedení ho nájdeme aj na aktuálnych dresoch úradujúceho holandského majstra. Súčasné logo klubu si potom môžeme všimnúť na vnútornej strane výstrihu. Trojica bielych hviezdičiek za tri desiatky titulov dostala miesto na zadnej strane nad menovkami. Oblečenie dopĺňajú tradične biele trenírky a biele štulpne.

Ajax si v minulej sezóne pripísal už svoj 35. ligový titul a taktiež sa jubilejný dvadsiatykrát tešil z víťazstva v domácom pohári. Klub z Amsterdamu vyhral ligovú súťaž so 16-bodovým náskokom pred PSV Eindhoven, keď v celej sezóne prehral len dve stretnutia. Vo finále národného pohára si poradil v Rotterdame s Vitesse Arnhem 2:1. Víťazný gól strelil Brazílčan Neres v prvej minúte nadstaveného času.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok