Špeciálne dresy SSC Neapol 2021/2022

2021/2022 Emporio Armani Séria A
Autor: Myso

Po článkoch z najvyššej francúzskej súťaže sa vrátime späť na Apeninský polostrov. Tento mesiac uplynie rok od smrti legendárneho Diega Maradonu a taliansky SSC Neapol sa rozhodol uctiť si ho špeciálnou edíciou dresov s jeho podobizňou. Tie si futbalisti Partenopei oblečú v novembrových stretnutiach proti Hellasu Verona, Interu Miláno a Laziu Rím.

Oblečenie dostalo pomenovanie Maradona Game a dominuje mu čierno-biela Diegova tvár prekrytá textúrou pripomínajúcou odtlačok prsta. Ten má symbolizovať nezmazateľnú stopu, ktorú Maradona zanechal počas svojho pôsobenia v Neapole a zároveň vysiela odkaz mladej nastupujúcej generácie hráčov dvojnásobného talianskeho šampióna.

Špeciálna edícia dresov vznikne v troch farbách. Na úvod bola odprezentovaná tmavomodrá, ktorú si hráči SSC obliekli v nedeľňajšom stretnutí 12. kola Série A proti Verone. O nerozhodný výsledok 1:1 sa gólmi postarali domáci Di Lorenzo a hosťujúci Simeone. Dresy budú v limitovanej edícii k dispozícii aj fanúšikom. Z každej farebnej variácie bude do predaja uvedených symbolických 1 926 kusov (rok vzniku klubu).

Aktualizácia 22. 11. 2021 – tento týždeň bola predstavená aj biela verzia dresov, v ktorej sa futbalisti Neapola predstavili v 13. kole talianskej súťaže na ihrisku Interu Miláno. Úradujúci taliansky majster zvíťazil 3:2. Góly: Çalhanoğlu, Perišić, Martínez – Zieliński, Mertens.

Aktualizácia 30. 11. 2021 – a na záver mesiaca bola predstavená aj belasá edícia dresov. Tú si Partenopei obliekli v domácom stretnutí proti Laziu Rím. Po predchádzajúcej remíze a prehre to bolo tentokrát pre zverencov Luciana Spallettiho konečne víťazstvo. Klub z hlavného mesta zdolali 4:0, dva góly strelil Mertens, o zvyšené dva presné zásahy sa postarali Zieliński a Fabián.

Publikované 10. novembra 2021 a zaradené do
2021/2022 Emporio Armani Séria A

📸 store.sscnapoli.it, instagram.com/officialsscnapoli a gettyimages.com

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok