Dresy PSV Eindhoven 2021/2022

2021/2022 Eredivisie Puma
Autor: Myso

Aktuálny holandský vicemajster predstavil svoje hlavné dresy v priebehu júla. Vzhľad tradičného červeno-bieleho oblečenia je inšpirovaný dresmi spred 30 rokov. V nich získal PSV v sezóne 1991/92 svoj trinásty titul v Eredivisie. Tričká boli charakteristické tenšími bielymi prúžkami, ktoré tak dávajú do popredia červenú farbu. Pre rovnaké prevedenie sa v aktuálnom ročníku rozhodli aj dizajnéri spoločnosti Puma.

Vzhľad je oživený cikcakovitou textúrou s farebnými prechodmi, ktorá vypĺňa predok dresov, rukávy a taktiež aj časť zadnej strany oblečenia. Na vnútornej strane výstrihu si môžeme všimnúť klubové motto „Eendracht maakt macht” – „Jednota vytvára silu.” Výstroj kompletizujú čierne trenírky a biele štulpne s červenými prúžkami. Vzhľadom na farby súpera si PSV zahral v sezóne aj v kombinácii s bielymi trenírkami.

Ako prvé boli pred štartom sezóny predstavené náhradné fialové dresy. Tie sa svojho uvedenia dočkali ešte v priebehu júna. Menej tradičná farba je inšpirovaná ročníkmi 1995/96 a 1996/97, kedy mali futbalisti Eindhovenu na ihriskách súperov fialové dresy z dielne spoločnosti Nike. Opäť sa jedná o spomienky na úspešné obdobie. V roku 1996 dokázal PSV triumfovať v národnom pohári, o rok neskôr si pripísal štrnásty majstrovský titul v Eredivisie.

Oblečenie je skombinované so svetlou zelenou farbou, v ktorej sú vyhotovené emblémy výrobcu Puma i logá sponzorov. Prednú časť tričiek opäť pokrýva cikcakovitá textúra s farebnými prechodmi, ktorá je navyše prerušovaná tenkými fialovými vertikálnymi pásmi. Dresy určené pre stretnutia proti červeno-bielym tímom dopĺňajú fialové trenírky a fialové štulpne so svetlozelenými prúžkami.

Tretie svetlozelené súpravy boli predstavené v priebehu augusta. Ani Farmári sa nevyhli kontroverznému dizajnu od spoločnosti Puma s veľkým nápisom na prsiach. Medzi tmavomodrými pruhmi tak nájdeme písmena PSV, ktoré dopĺňa textové logo hlavného partnera klubu. Tým je skupina Metropolitan Region Brainport Eindhoven, ktorá združuje popredné firmy z regiónu vrátane ASML, Philips, High Tech Campus, či VDL Group.

Na rozdiel od ostatných tímov sa PSV rozhodol nezaradiť na svoje oblečenie klubový znak vo forme vodotlače. Tradičný emblém doplnený dvomi hviezdičkami za dvadsiatku majstrovských titulov tak nájdeme len na zadnej strane pod výstrihom. Tam má svoj priestor aj logo druhého významného klubového partnera, energetickej spoločnosti Energiedirect.nl.

Brankári sa predstavujú v známom modeli Puma teamULTIMATE. V ročníku si vyskúšali žltú, bordovú i čiernu verziu. Niektoré stretnutia odchytali aj v bielych dresoch doplnených bledošedými prvkami.

PSV dostal vďaka druhej priečke z predchádzajúcej sezóny možnosť zabojovať o skupinovú fázu Ligy majstrov. Po úspešnom vyradení dvojice Galatasaray Istanbul – FC Midtjylland však v play-off nestačil klub z Eindhovenu na portugalskú Benficu Lisabon. Zverencom nemeckého trénera Rogera Schmidta tak zostala “len” hlavná fáza Európskej ligy UEFA. V skupine B sú ich súpermi AS Monako, Real Sociedad a Sturm Graz.

Alternatívne kombinácie

Červené dresy s bielymi trenírkami.
Midtjylland – PSV, 3. predkolo Ligy majstrov, 10. augusta 2021
📸 Getty Images

Publikované 12. novembra 2021 a zaradené do
2021/2022 Eredivisie Puma

📸 psvfanstore.nl, footbalticketnet.dk, instagram.com/psv a gettyimages.com

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok