Dresy AZ Alkmaar 2021/2022

2021/2022 Eredivisie Nike
Autor: Myso

Bronzovú priečku v Eredivisie obsadil v minulej sezóne Alkmaar. Majstra krajiny z rokov 1981 a 2009 oblieka americká spoločnosť Nike, ktorá mu pripravila trojicu nových dresov. Hlavné sú v tradičnej červenej farbe, doplnené výrazným bielym véčkovým výstrihom a čiernymi horizontálnymi prúžkami. Zverenci Passcala Jansena ich podľa potreby kombinujú s bielymi alebo červenými trenírkami a štulpňami.

V prípade náhradného oblečenia bola zvolená čierna verzia katalógového modelu Nike Strike II. Partnerom klubu je holandská IT spoločnosť AFAS, ktorú si v klube veľmi vážia. Priestor pre jej logo je totiž okrem hrude vyhradený aj nad klubovým znakom, a takisto na zadnej strane tričiek nad číslami. Súpravy pre zápasy na súperových ihriskách kompletizujú čierne trenírky a čierne štulpne.

Treťou voľbou futbalistov štvornásobného držiteľa Pohára KNVB sú fialové dresy. Dizajnovo sú podobné hlavným červeným. Horizontálne prúžky sú však širšie a takisto výstrih nemá kontrastnú farbu. Futbalisti AZ si oblečenie obliekli začiatkom októbra, kedy v Eredivisie zdolali nováčika SC Cambuur na jeho ihrisku 3:1. O presné zásahy hostí sa postarali de Wit, Wijndal a Clasie.

Brankári zabraňujú gólom v staršom modeli Nike Gardien III. V klubovom e-shope si môžete zakúpiť jeho svetlozelenú a oranžovú verziu. V sezóne si strážcovia žrdí z Alkmaaru zachytali už aj v jeho modrom prevedení.

The Cheese Farmers boli vďaka svojmu umiestneniu z minulého ročníka nasadení do play-off Európskej ligy UEFA. V ňom ich ale vyradil škótsky Celtic Glasgow (0:2 vonku, 2:1 doma). Alkmaaru sa tak ušlo miesto v skupinovej fáze Konferenčnej ligy UEFA. V nej sú jeho súpermi český FK Jablonec, dánsky FC Randers a rumunský CFR Kluž.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok