Od zápasu k zápasu: Fortuna liga 2021/2022 – 7. kolo

Od zápasu k zápasu
Autor: Myso

Po reprezentačnej prestávke opäť pokračovala naša najvyššia futbalová súťaž. Siedme kolo prinieslo v otázke dresov viacero noviniek. Už v piatok nás prekvapila Senica, ktorá oznámila spoluprácu s českou spoločnosťou SportFotbal a pri tejto príležitosti predstavila aj úplne nové dresy vytvorené v aplikácii miTeam. V jej stretnutí proti Pohroniu ale nemalo zápasovú premiéru len nové zelené brankárske a modré hráčske oblečenie Záhorákov, ale aj biely dres hosťujúceho gólmana Adriána Slančíka. Klub zo Žiaru nad Hronom tak v sezóne využil už štyri dresy pre brankárov a v tejto štatistike ja na čele celej súťaže. Z ďalších zápasov zaujal ešte duel Sereď – Liptovský Mikuláš, kde sa domáci prvýkrát v ročníku predstavili v bielom a hostia nám odprezentovali druhú variáciu, keď si k svojim červeným dresom a trenírkam premiérovo obliekli červené štulpne. Štatisticky sme tak videli už 24 hráčskych dresov vrátane 2 variácií a 32 brankárskych, pri ktorých evidujeme 1 variáciu.

Nové oblečenie Senice pripravené v aplikácii miTeam (📸 facebook.com/fksenicaofficial).

Zlaté Moravce – Ružomberok

Podobne ako v piatom kole sa zápasový kolotoč rozkrútil v piatok podvečer v Zlatých Moravciach. Domáci ViOn privítal remízového kráľa súťaže Ružomberok. Liptáci nezostali svojej povesti nič dlžní a aj pri Žitave sa so svojim súperom o body bratsky podelili. Hostí poslal do vedenia v závere polčasu Martin Regáli a druhý gól pridal po zmene strán Dalibor Takáč. Moravce však v závere vyrovnali, keď sa presadila dvojica Karol Mondek – Matúš Čonka. ViOn zaznamenal remízové premiéry pre svoje tmavomodré hráčske a brankárske žlté oblečenie. Ružomberčania sa po jednokolovej prestávke opäť predstavili v bielom a naďalej zostávajú nezdolaní. Náhradné oblečenie im prinieslo už štvrtý nerozhodný výsledok (piaty celkovo). Brankár Ivan Krajčírik si po remízovej premiére doma proti Michalovciam zopakoval deľbu bodov v zelenom modeli Adidas Condivo 18 aj na súperovom ihrisku.


Žilina – Trenčín

Pod Dubňom sa v sobotu stretli ofenzívne ladené mužstvá, čo sa potvrdilo aj počtom gólov. Trenčín si vypracoval dvojgólový náskok zásluhou presných zásahov Kingsleyho Madua a Jakuba Kadáka. Šošoni ešte do prestávky znížili gólom Dávida Ďuriša, no hneď po prestávke uzavrel na konečných 1:3 nigérijský útočník Philip Azango. Žilina sa aj v siedmom zápase predstavila vo svojich žlto-zelených súpravách, v ktorých zaznamenala druhú prehru (predtým nestačila na Liptovský Mikuláš). O neporaziteľnosť prišiel aj červený dres Nike Strike II, v ktorom chytajú brankári. Samuel Petráš v ňom predtým vychytal víťazstvo v Zlatých Moravciach a jeho kolega Ľubomír Benko v domácich zápasoch proti Pohroniu a Senici. Hostia potvrdili úspešnosť svojho hráčskeho i brankárskeho oblečenia. V bielych hráčskych i šedých brankárskych súpravách ešte tento ročník neprehrali! Do štatistík im pre oba dresy pribudlo druhé víťazstvo. V bielom triumfovali ešte v 1. kole nad Zlatými Moravcami, v šedom vychytal tri body napriek chybe v Michalovciach český brankár Tomáš Fryšták. K nemu sa tak teraz pridal aj jeho kolega Michal Kukučka.


Sereď – Liptovský Mikuláš

V Trnave privítala Sereď nováčika z Liptovského Mikuláša. Domáci sa po prvýkrát v ročníku predstavili v bielom oblečení, hostia svoje červené dresy a trenírky skombinovali premiérovo s červenými štulpňami. Seredčania pokrstili svoje staro-nové biele dresy druhým vítazstvom v sezóne, o ktoré sa ešte v prvom polčase postarali brazílsky obranca Roberto Dias a český útočník Roman Haša. Už tradične sa do zeleného modelu Nike Gardien III obliekol domáci brankár Dejan Iliev, ktorý vychytal druhú nulu v ročníku. Hostia sa vďaka červeným štulpniam postarali o druhú variáciu v sezóne. Body im však nepriniesla a tak platí, že v siedmich zápasoch zatiaľ dokázali zvíťaziť len raz, keď v 4. kole zdolali Žilinu. Po dvojkolovej prestávke bol v akcii opäť aj belasý dres brankára Dominika Sváčeka. V ňom niektorý z gólmanov Tatrana zaznamenal už tretiu prehru.


Senica – Pohronie

Bohatý zápas na dresové novinky sa hral v Senici. S gólmi to už bolo o niečo chudobnejšie, no diváci sa jedného napokon predsa len dočkali. O víťazný zápis pre domácich sa postaral v 76. minúte konžský útočník Elvis Mashike Sukisa. Senica sa aj v siedmom zápase v sezóne predstavila v modrých dresoch, tentokrát sa už ale jednalo o nový model vytvorený v aplikácii miTeam. Zmenou ale prešli trenírky a štulpne, ktoré sú po novom červené a viac tak reprezentujú klubové farby. Víťaznú premiéru s nulou na svojom konte má aj zelený brankársky model Henrika Ravasa. V novom prevedení sa predstavil aj jeho náprotivok Adrián Slančík. Jeho biely dres s dizajnovým označením Erreà Lucas je už štvrtým oblečením brankárov zo Žiaru nad Hronom v aktuálnom ročníku. Na tento vysoký počet pritom potrebovali len sedem kôl… Hráči hostí sa obliekli do svojich tradičných žlto-modrých súprav, v ktorých si pripísali už štvrtú prehru v sezóne.


Michalovce – Trnava

Na Zemplín zavítala Trnava a dlho to vyzeralo na deľbu bodov. Hostí poslal do vedenia v prvom polčase Roman Procházka a po zmene strán vyrovnal španielsky obranca domácich Alfonso Artabe. O tri body pre Spartak však rozhodol v druhej minúte nadstaveného času víťazným zásahom Filip Twardzik. Domáci si šiestykrát v ročníku zahrali vo svojich žlto-modrých súpravách, v ktorých zaznamenali tretiu prehru. Domácu premiéru mal červený dres brankára Benjamína Száraza. Model Adidas Entrada 18 v tejto farbe mali gólmani domácich doteraz len na súperových ihriskách a naďalej platí, že v ňom ešte nedokázali vychytať víťazstvo. Trnava sa po štvrtý raz v sezóne odela do bieleho a zdá sa, že táto farba bude pre ňu v aktuálnej edícii Fortuna ligy primárnou. Bílí Andeli v nej zaznamenali druhé víťazstvo, podobne ako aj brankár Dominik Takáč v koralovej verzii modelu Adidas AdiPro 20.


Dunajská Streda – Slovan

Šláger kola bol na programe v nedeľu v MOL aréne. Najlepšie dve mužstvá posledného ročníka sa rozišli remízou s jedným presným zásahom na obidvoch stranách. Gólov sa diváci dočkali v druhom polčase, pričom ich od seba delilo len niekoľko sekúnd. Na presnú strelu maďarského záložníka Andrása Schäfera odpovedal hneď z protiútoku český záložník Jaromír Zmrhal. V otázke dresov sme nič nového nevideli. DAC nastúpil štvrtýkrát vo svojej tradičnej žlto-modrej kombinácii a zaznamenal v nej druhú remízu. Brankár Martin Jedlička je naďalej verný zelenému modelu Macron Gemini, pre ktorý to bol dokonca už tretí nerozhodný výsledok v sezóne. Slovan prvýkrát stratil body. Okrem belasého oblečenia hráčov prišiel o stopercentnú bilanciu aj červený brankársky dres Adidas AdiPro 19. Úradujúci majster zostáva spoločne s Ružomberkom naďalej bez prehry.


Rozhodcovia, značky a farby

Ružová farba sa slovenským arbitrom páči čím ďalej, tým viac. Už v treťom kole v rade v nej odpískali polovicu stretnutí. Vo zvyšných zápasoch nastúpili v tradičnej čiernej. Tá naďalej suverénne kraľuje aj celkovým štatistikám. Farebne to bolo v poriadku v piatich stretnutiach, čo je azda rekord aktuálneho ročníka. Len v Michalovciach sa arbitri nepochopiteľne odeli do ružovej, v ktorej tak trochu ladili s domácim červeným i hosťujúcim koralovým brankárom. Čiernej sa možno báli kvôli možným dresom hráčov Trnavy, no belasá by bola v sobotu na Zemplíne stávkou na istotu.

Senica pokrstila nové hráčske a brankárske súpravy víťazstvom (📸 facebook.com/fksenicaofficial).

V súboji značiek to bolo opäť veľmi úspešné kolo pre Adidas, v ktorého dresoch nebodovali len Michalovce. Zemplínčanom zobrala všetky body Trnava a v novom oblečení s tromi pásikmi naplno bodovala aj Senica. Remízou sa pridali Slovan a Ružomberok. Bez prehry obišiel Macron, ktorý obliekol trojbodových Trenčanov a taktiež aj bodujúcu Dunajskú Stredu. Česť Nike zachraňovala Sereď, ktorá triumfovala nad Liptovským Mikulášom, keďže bez bodu ostala po domácej prehre Žilina. Erreà si vďaka remíze Zlatých Moraviec pripísala aspoň jeden bod, medzi porazenými skončila už šiestykrát v ročníku Sportika.

Brankár Pohronia Adrián Slančík v bielom modeli Erreà Lucas. Gólmani zo Žiaru nad Hronom si zachytali v aktuálnom ročníku už v štvrtom rozdielnom drese (📸 facebook.com/FKPohronie).

Farbou víťazov bola biela, v ktorej svoje zápasy zvládli Trnava, Trenčín i Sereď a bez prehry v nej zostal aj remízový kráľ Ružomberok. Bodovala aj modrá farba, v ktorej triumfovala Senica a remízu si pripísali Zlaté Moravce i Slovan. Naopak, pohoreli žlté tímy. Trojica Pohronie – Žilina – Michalovce vyšla bodovo naprázdno a aspoň bod pre farbu slnka zachránila Dunajská Streda. V červenom sa opäť nedarilo Liptovskému Mikulášu.


Súhrn po 7. kole

Štvrté dresy brankárov Pohronia ma donútili k zmene formátu štatistického prehľadu. V ňom už po siedmom kole teda figurujú štyri stĺpce pre oblečenie brankárov. Bude zaujímavé sledovať, či ich zaplní aj niektorý z ďalších klubov. Nemusí to byť až také nereálne, keďže v aspoň troch brankárskych súpravách sa predstavilo okrem Pohronia už ďalších sedem z dvanástich tímov. Sereď sa stala prvým celkom sezóny, ktorý využil už tri rôzne hráčske dresy. Vďaka variáciám sa v troch rôznych kombináciách predstavili aj hráči Dunajskej Stredy a Liptovského Mikuláša. Na záver opäť pripomínam, že kompletné informácie o dresoch tímov z Fortuna ligy nájdete na samostatnej stránke a štatistiky sa nám skompletizujú po dohrávke Ružomberok – Slovan, ktorá je na programe 22. septembra.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok