Čo týždeň dal 36/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Vitajte pri druhom septembrovom týždenníku! Dnes sa pozrieme na nové súpravy FK Senica, predstavíme si dresy FC Barcelona pre nasledujúcu sezónu 2022/23 a vysvetlíme, prečo si Antoine Griezmann vybral pri svojom návrate do Atlética Madrid číslo osem. Ďalej sa pozrieme aj na pomoc AS Rím utečencom a takisto na rekordné predaje dresov Cristiana Ronalda, ktoré zatienili aj nedávny prestup Lionela Messiho do PSG. Príjemné čítanie!


Nové dresy FK Senica

V piatok trochu nečakane predstavila svoje nové dresy pre aktuálnu sezónu 2021/22 Senica. Futbalový klub zo Záhoria tak urobil pri príležitosti oznámenia spolupráce so spoločnosťou SportFotbal. Práve jej logo sa po novom objavuje aj na pravom rukáve zápasového oblečenia. Na to ale pribudli aj emblémy Zoznam.sk a Športky.sk, ktoré tak zároveň potvrdili špekulácie o novom investorovi.

Nové oblečenie vzniklo v aplikácii miTeam a Senica sa tak svojim spracovaním dresov vytvorených na mieru zaradila k Slovanu, Trnave a Ružomberku. Záhoráci si vybrali najnovší dostupný model Adidas miCompetition 21, ktorý oživili vzorom s tenkými prúžkami. Hlavné súpravy sa vracajú k tradičnému modro-červenému prevedeniu, náhradné sú v bielo-červenej kombinácii. Brankári si zachytajú v zelenom.

„Veríme, že to bude partnerstvo, ktoré bude mať dlhodobý charakter a bude korešpondovať záujmy ako klubu, tak našej spoločnosti, ktorá chce byť na Slovensku v budúcnosti silnejšia. Veríme, že tu vzniká nová éra, ktorá pomôže hlavne k športovým úspechom klubu,” povedal k novej spolupráci obchodný riaditeľ spoločnosti SportFotbal Jan Plachý.

„Sme veľmi radi, že sa nám podarilo dotiahnuť ďalšieho významného partnera v podobe Adidasu a SportFotbal. Spoločnosť SportFotbal dlhodobo pôsobí v Českej republike a stará sa o prvoligové kluby. Adidas je globálna svetová značka spojená s najväčšími mužstvami. Vďaka profesionalite a flexibilite oboch partnerov sa nám podarilo vymyslieť tieto krásne domáce dresy, ktoré budú nielen pekné, ale aj víťazné. Tieto spoločnosti budú našimi dlhodobými dodávateľmi a preto veríme v úspešnú spoluprácu. Do budúcna pripravujeme aj spoločné marketingové projekty,” uzavrel riaditeľ FK Senica David Balda.

📸 facebook.com/FKSenica, 📝sportky.sk


Poznáme vzhľad ďalších dresov Barcelony

Napriek tomu, že aktuálna sezóna 2021/22 je ešte len na začiatku, pomaly už začínajú unikať aj obrázky nových dresov pre nasledujúci ročník 2022/23. Takmer pravidlom je to už pre Barcelonu, ktorej dizajn býva známy naozaj s výrazným predstihom. Približne takto pred rokom bola v týždenníku zmienka o oblečení pre aktuálnu sezónu a informácie španielskych médií boli v tom čase už tretí rok po sebe veľmi presné. Blaugranas majú momentálne naozaj dresy inšpirované svojim klubovým znakom. A čo nás čaká v ďalšej sezóne? Tentokrát sa dočkáme kombinácie tradičnej červenej s dvomi odtieňmi modrej! Podľa náčrtov by sa na pruhoch mali striedať až tri farby, pričom vrchná časť tričiek a rukávy budú tentokrát vyhotovené v tmavomodrej. Na náčrte ešte zatiaľ svieti logo partnera Rakuten, s ktorým sa ale katalánskemu veľkoklubu končí zmluva v lete budúceho roka. Je možné, že sa tak dočkáme nového partnera. Nateraz je potvrdená aj farba náhradných dresov, ktoré budú po istom čase opäť zlaté.

Vzhľad nových dresov FC Barcelona pre nasledujúcu sezónu 2022/23 (📸 twitter.com/sport).

Griezmann si vybral osmičku, vzdáva poctu Bryantovi

Antoine Griezmann si pri svojom návrate do tímu Atlética Madrid vybral na svoj dres číslo osem. Dôvodom je pocta zosnulému basketbalistovi Kobemu Bryantovi. S tým sa práve osmička spájala počas niekoľkých rokov jeho kariéry v NBA. Francúzsky zakončovateľ si pritom mohol ponechať svoje číslo 17, ktoré nosil v Barcelone a v tíme jeho nového zamestnávateľa je voľné. V reprezentácii mal Antoine na tohtoročnom európskom šampionáte sedmičku. 98-násobný francúzsky reprezentant si uctil pamiatku legendy NBA aj minulý rok v januári, kedy dorazil na tréning v Bryantovom žltom drese tímu Los Angeles Lakers.

Nový dres Antoina Griezmanna s číslom 8.
Vo svojom predchádzajúcom klube si Griezmann vybral číslo 17.

📸 as.com a shop.atleticodemadrid.com


AS Rím pomáha utečencom z Afganistanu

Pekné gesto urobili futbalisti z hlavného mesta Talianska. Hráči AS Rím nastúpili na včerajšie stretnutie Série A proti Sassuolu v špeciálne upravených dresoch, ktorými podporia utečencov z Afganistanu. Oblečenie má na ľavom rukáve logo Úradu Vysokého komisára OSN (UNHCR) a po zápase putovalo do dražby. Celý jej výťažok bude následne venovaný na pomoc afganskému ľudu. Zástupcovia klubu pri tejto charitatívnej akcii pripomenuli, že tohtoročná humanitárna kríza v krajine pripravila o domovy už vyše pol milióna ľudí. „Len tento rok sme poskytli základné prostriedky na prežitie viac ako 240 tisícom ľudí. Ale potreba týchto prostriedkov stúpa každou hodinou a fondy, ktoré máme k dispozícii, sú žalostne nedostatočné. Takže aj malý príspevok môže byť veľmi dôležitý,” uviedla k myšlienke dražby futbalových dresov zástupkyňa UNHCR pre Taliansko Chiara Cardoletti. Rimanom upravené dresy priniesli šťastie, svojho súpera zdolali vďaka gólom Cristanteho a El-Shaarawyho 2:1 a bez straty bodu sú po troch kolách na čele najvyššej talianskej súťaže.

📸 asroma.com


Ronaldo zatienil Messiho v predajnosti nových dresov

Ešte nedávno sme v týždenníku spomínali pri prestupe Lionela Messiho do Paríža Saint-Germain nový rekord v predajnosti dresov. Tých sa v prvý deň po ohlásení nového zamestnávateľa argentínskeho fenoména predalo neuveriteľných 832-tisíc kusov. V tom čase sme ešte netušili, že nás v závere leta čaká aj ďalšia prestupová bomba. O tú sa postaral Cristiano Ronaldo, ktorý sa po dvanástich rokoch vrátil do Manchestru United. Podľa informácii britského denníka Daily Mail predal Manchester United od 2. septembra Ronaldove dresy v hodnote 187,1 milióna libier, čím bol stanovený nový rekord v Premier League. Práve v druhý septembrový deň sa definitívne potvrdilo, že portugalský záložník bude aj v tíme Červených diablov pokračovať s číslom 7, ktoré mu prepustil kolega Edinson Cavani. Tieto rekordné čísla tak zatienili výnosy z predajov oblečenia rivala Lionela Messiho. Argentínsky reprezentant mal síce pri ohlásení prestupu do tímu PSG náskok troch týždňov, no jeho nový klub zatiaľ na predaji dresov s číslom 30 zarobil “iba” 103,8 milióna libier.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok