Dresy FC Barcelona pre Ligu majstrov 2021/2022

2021/2022 Liga majstrov Nike
Autor: Myso

Katalánsky veľkoklub FC Barcelona uviedol počas týždňa svoje nové tretie dresy pre sezónu 2021/22. Modro-červené oblečenie v inovatívnom dizajne bude určené len na stretnutia Ligy majstrov. Premiéru zažije už v utorkovom zápase proti nemeckému majstrovi Bayern Mníchov.

Základ dresov vychádza z tradičného pruhovaného prevedenia. Červené a modré pásy sú ale na oblečení tvorené moderným výtvarným stvárnením piatich ikonických štvrtí Barcelony. Miestni umelci zakomponovali do dizajnu najznámejšie architektonické a kultúrne pamiatky z oblastí Poble-sec, Poble Nou, Gràcia, Raval a Les Corts, ktoré vytvárajú unikátny výsledný dizajn.

Okrúhly výstrih a zakončenia rukávov sú vyhotovené v tmavomodrej farbe, podobne ako aj prúžky na bokoch. Tie sú navyše vyplnené nápismi „El nostre Barça“„Naša Barça.“ Tmavomodrý pruh pokračuje aj na boku modrých trenírok. Štulpne sú pre zmenu vyhotovené v tmavšej modrej, dopĺňa ich dvojica prúžkov v klubových farbách. Nad žltým znakom Nike aj tu nájdeme spomínaný nápis.

Barcelona si vďaka tretej priečke v minulej sezóne La Ligy zabezpečila účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. Okrem spomínaného Bayernu Mníchov sa Blaugranas stretnú v skupine E aj s portugalskou Benficou Lisabon a ukrajinským Dynamom Kyjev. Barça je päťnásobným víťazom súťaže, svoj zatiaľ posledný triumf zaznamenala v roku 2015.

Publikované 12. septembra 2021 a zaradené do
2021/2022 Liga majstrov Nike

📸 store.fcbarcelona.com a instagram.com/fcbarcelona

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok