Tretie dresy FC Liverpool 2021/2022

2021/2022 Liga majstrov Nike Premier League
Autor: Myso

Liverpool oficiálne predstavil svoje tretie a posledné dresy pre aktuálny ročník 2021/22. Žlté oblečenie čerpá inšpiráciu zo slávnej tribúny The Kop ako aj z bohatej klubovej histórie. Devätnásťnásobný anglický majster sa v žltom objavuje na súperových ihriskách už od 50. rokov minulého storočia.

Dresy zaujmú šachovnicovým vzorom v okolí výstrihu a na zakončení rukávov. Červené a biele štvorce patria ku klubu najmä od pamätnej noci z roku 1977. V Ríme vtedy zaplnili tribúny miestneho Olympijského štadióna červeno-biele vlajky priaznivcov Liverpoolu, ktorý po víťazstve 3:1 nad Borussiou Mönchengladbach prvýkrát triumfoval v Európskom pohári majstrov (dnešná Liga majstrov).

Prepojenie s históriou umocňuje aj použitie klasického loga spoločnosti Nike, kde je známa fajočka doplnená aj nápisom. Žlté dresy Liverpoolu budú poslednými, na ktorých sa na zadnej strane pod výstrihom objaví číslo 96. Od ďalšej sezóny bude upravené na 97 ako pocta Andrewovi Devinovi. Ten zomrel tento rok predčasne vo veku 55 rokov na následky poškodenia mozgu, ktoré utrpel práve pri tragédii v Hillsborough.

Liverpool pri príležitosti predstavenia tretích dresov odhalil aj ďalšiu farbu brankárskeho výstroja. Okrem svetlozeleného oblečenia, ktoré bolo spomenuté v článku o hlavných dresoch The Reds, a náhradného žltého, budú gólmani anglického klubu zabraňovať gólom aj v čiernom. Opäť sa jedná o model so známou textúrou so štvorcami. K dispozícii pritom bude v dvoch verziách – s nápisom Nike v logu i bez neho.

Bronzový tím minulej sezóny Premier League sa v nových žltých dresoch predstaví aj v skupinovej fáze Ligy majstrov. V nej si zahrá v atraktívnej skupine B, kde na neho čakajú Atlético Madrid, AC Miláno a FC Porto. Prvý zápas je na programe už v stredu 15. septembra, kedy na Anfield Road zavíta úradujúci taliansky vicemajster.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok