Hlavné dresy FC Liverpool 2021/2022

2021/2022 Liga majstrov Nike Premier League
Autor: Myso

Tretiu priečku v predchádzajúcej sezóne najvyššej anglickej súťaže obsadil Liverpool. Klub z Anfield Road predstavil svoje nové oblečenie v priebehu mája. Tradičné červené dresy sú trošku nečakane doplnené oranžovými detailmi. Tie nájdeme v okolí výstrihu, na zakončeniach rukávov a takisto aj tenkých diagonálnych prúžkoch pokrývajúcich celý povrch tričiek.

Pri tvorbe nového oblečenia si dizajnéri spoločnosti Nike inšpirovali rokom 1964, v ktorom začal hrávať Liverpool svoje domáce zápasy kompletne v červenom. Výrazná červená farba predstavuje v mytológií moc a nebezpečenstvo a zmena súvisela s vierou, že takto oblečený tím získa pred svojim súperom psychologickú výhodu.

Na zadnej strane si v okolí výstrihu môžeme všimnúť zeleno-biely prúžok, pod ktorým už tradične nájdeme odkaz na 96 fanúšikov, ktorí zahynuli v zápase FA Cupu proti Nottinghamu Forest v roku 1989. Nové súpravy dostali aj brankári, ktorí sa predstavia v svetlo zelených dresoch.

Liverpool si vďaka bronzovej priečke z minulej sezóny zabezpečil účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov. Zverenci nemeckého manažéra Jürgena Kloppa v nej skončili naposledy vo štvrťfinále, kde ich vyradil Real Madrid.

Fotogaléria

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok