Čo týždeň dal 29/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Posledný júlový týždenník prináša pohľad na špeciálnu kolekciu retro dresov z Brazílie a predstavíme si aj nové dresy z mexickej ligy pre zápas hviezd. Cez víkend odštartovali najvyššie súťaže na Slovensku i v Česku, no trošku netradične sa pristavíme aj pri jednom našom klube z 3. ligy. V závere nemôže chýbať galéria nových dresov, ktorých bolo aj v uplynulom týždni predstavených neúrekom. Príjemné čítanie!


Retro dresy brazílskych klubov

Zaujímavú novinku pripravila pre brazílsky trh britská spoločnosť Umbro. Tá sa rozhodla vydať retro kolekciu dresov viacerých brazílskych klubov, medzi ktorými nechýbajú ikonické kúsky tímov ako Athletico Paranaense, Fluminense, Grêmio alebo FC Santos. Nové oblečenie si síce neoblečú hráči v žiadnom zápase, ale vďaka svojmu tradičnému prevedeniu inšpirovanému celou druhou polovicou minulého storočia sa určite stane veľmi obľúbeným medzi fanúšikmi.

📸 umbro.com.br


Dresy mexickej ligy pre zápas hviezd

Pred dvomi týždňami ste sa mali možnosť v týždenníku dočítať o dresoch MLS, ktoré si jej najlepší hráči oblečú v zápase hviezd. Ten je na programe 25. augusta v Los Angeles a futbalisti najvyššej americkej súťaže sa v ňom stretnú s výberom najlepších hráčov z Mexika. Svoje nové oblečenie už pozná aj druhý účastník tohto exhibičného zápasu. Špeciálne dresy pripravila mexickému výberu domáca spoločnosť Charly Fútbol, ktorá na ne zakomponovala aj nezameniteľnú aztécku grafiku. Ktorý z dresov sa vám páči viac? Neváhajte napísať svoj názor do komentárov!

📸 instagram.com/ligabbvamx


Prezentácia dresov Sniny na svetovej úrovni

Nestáva sa často, že by sa na tomto mieste objavovala zmienka o tíme z tretej najvyššej súťaže. Tento týždeň sa ale ku mne prostredníctvom sociálnej siete Twitter dostali nové dresy účastníka 3. ligy – východ MFK Snina. Samotné oblečenie nie je nijako špeciálne, jedná sa o katalógový model Adidas Regista 20 v žlto-bielom prevedení, v ktorom sme mali možnosť už v ročníku 2019/20 vidieť chytať napríklad brankárov Nitry. To, čo ale robí dresy výnimočnými, je ich prezentácia, ktorá sa sninskému klubu podarila naozaj na svetovej úrovni. Posúďte sami.


Odštartoval nový ročník Fortuna ligy

V piatok večer sa stretnutím Trenčín – Zlaté Moravce začal 29. ročník našej najvyššej súťaže. Dvanásť slovenských klubov odohralo úvodné kolo rozdelené do troch dní a môžeme po ňom skonštatovať, že až sedem z nich sa predstavilo v novom oblečení. Dresy z predchádzajúcej sezóny sme videli na futbalistoch Slovana a Ružomberka, Žilinčania na tých svojich upravili aspoň font čísiel a menoviek, Pohronie pridalo žltý prúžok na trenírky a futbalisti Michaloviec zmenili znak. Informácie o všetkých kluboch nájdete na špeciálnej samostatnej stránke, ktorá bude priebežne aktualizovaná. Podobný súhrn je pripravený aj pre priaznivcov českej najvyššej súťaže.

Základné jedenástky všetkých klubov v 1. kole v rámci kampane za zmiernenie opatrení na štadiónoch
(📸 skslovan.com, facebook.com/fcdac, facebook.com/MFKZemplinMichalovce, facebook.com/FortunaLigaSK, facebook.com/FKPohronie a twitter.com/MFK_Ruzomberok).


Nové dresy 29. týždňa

Aj počas predchádzajúcich siedmich dní bolo predstavených množstvo dresov. Vychutnajte si ich v našej galérií, kde nájdete aj nové oblečenie svetových veľkoklubov ako Juventus Turín, Paríž Saint-Germain, či Bayern Mníchov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok