Čo týždeň dal 27/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

V druhom júlovom týždenníku sa pozrieme na značky dresov na v noci skončenom turnaji Copa América 2021, predstavíme si údajného nového partnera Interu Miláno a odhalíme, ako bude vyzerať dres All-Star v americkej MLS. Už o necelé dva týždne sa znovu rozbehne aj naša Fortuna liga, v závere si tak môžete prečítať aktuálne novinky ohľadom dresov a to vrátane jednej kuriozity, ktorá súvisí s oblečením trnavského Spartaka. Príjemné čítanie!


Značky na turnaji Copa América 2021

Víťazom tohtoročného juhoamerického šampionátu sa stala Argentína, ktorá vo finále zdolala Brazíliu najtesnejším rozdielom 1:0. Autori webu Planeta Fobal, ktorý mimochodom pochádza práve z krajiny nových šampiónov, pripravili už dávnejšie peknú infografiku o dodávateľoch všetkých desiatich reprezentácií. Najväčšie zastúpenie na turnaji mala ekvádorská spoločnosť Marathon, ktorá obliekla až tri národné tímy. Okrem svojej krajiny dodala dresy aj Bolívii a Peru. Delené druhé miesto potom patrí trojici veľkých hráčov – Adidas dodal oblečenie Argentíne a Kolumbii, v dresoch Nike sa predstavili Brazília s Čile a nemecká Puma pripravila súpravy dvojici Paraguaj – Uruguaj. Posledným zástupcom je talianska spoločnosť Givova, ktorá obliekla Venezuelu. Články o dresoch všetkých účastníkov nájdete v príslušnej kategórii.

Prehľad dodávateľov na turnaji Copa América 2021 (📸 planetafobal.com).

Nový sponzor Interu Miláno?

Už dlhšie je známe, že v novej sezóne 2021/22 sa skončí neuveriteľných 26 rokov trvajúce partnerstvo medzi úradujúcim talianskym majstrom Interom Miláno a nadnárodným producentom pneumatík Pirelli. Podľa informácii portálu Sky Sports Italia by sa malo na nových dresoch Nerazzurri objaviť logo platformy Socios.com. Jedná sa o mobilnú aplikáciu pre futbalových fanúšikov, ktorá slúži na užšiu komunikáciu medzi klubom a jeho podporovateľmi. Platforma už v súčasnosti spolupracuje aj s ďalšími veľkoklubmi ako FC Barcelona, Juventus Turín, či Paríž Saint-Germain a jej logo sa v novom ročníku objaví aj na dresoch Valencie.

Posledné dresy Interu s logom spoločnosti Pirelli (📸 store.inter.it).

Dresy All-Star MLS 2021

Nemecká spoločnosť Adidas po ročnom odklade spôsobenom pandémiou vírusu Covid-19 oficiálne predstavila nové dresy MLS pre zápas hviezd. Čierne oblečenie zažije premiéru 25. augusta v Los Angeles, kde sa stretnú výbery najlepších hráčov z najvyšších futbalových súťaží USA a Mexika. Tmavé dresy zaujmú výraznými tromi pruhmi v striebornej farbe, umiestnenými na pravom pleci. Ľavú stranu hrude vypĺňa znak Major League Soccer doplnený číslovkou 25, ktorá symbolizuje počet sezón odkedy sa hrá najvyššia americká súťaž pod súčasným názvom.


Nové trnavské dresy majú rozdielne pruhy

O kuriozitu sa na slovenskej scéne postaral trnavský Spartak. Ten ešte v závere predchádzajúceho týždňa predstavil svoje nové dresy z dielne nemeckej spoločnosti Adidas. Netradičnú kombináciu čiernych tričiek, červených trenírok a čiernych štulpní už stihli Bíli Andeli počas týždňa aj otestovať v zápase. V prvom stretnutí novej Európskej konferenčnej ligy v nej prekvapujúco prehrali na pôde maltského celku Mosta FC 2:3. Ešte pred zápasom upozornil na malú kuriozitu dlhoročný čitateľ a občasný prispievateľ tohto webu ayoz17. Spartaku sa totiž podarilo objednať dve verzie nových dresov, ktoré sa líšia prevedením pruhov umiestnených na pleciach. Aplikácia miTeam umožňuje pri tvorbe oblečenia zvoliť farbu pre podkladový panel a taktiež aj pre samotné pruhy. Zatiaľ čo väčšina hráčov má panel červený a pruhy čierne, Kristián Koštrna mal v zápase na Malte i prezentačných obrázkoch nového oblečenia tieto farby obrátene.

Základná jedenástka Trnavy v zápase proti Moste. Kristián Koštrna (v dolnom rade tretí zľava) mal ako jediný odlišný dres od svojich spoluhráčov (📸 Lukáš Grinaj / fcspartaktrnava.com).

Novinky z Fortuna ligy

Ďalšia sezóna najvyššej slovenskej súťaže už klope na dvere a fanúšikovia sú už nepochybne zvedaví aj na nové oblečenie, v ktorom sa predstavia ich obľúbené tímy. Tento týždeň absolvovali zápasy v európskych pohároch tri slovenské kluby. Trnava už bola spomenutá v predchádzajúcom príspevku. Majstrovský Slovan Bratislava nastúpil v Lige majstrov proti Shamrocku Rovers v starých dresoch a predstavenie nových je zatiaľ otázne. V starom oblečení si zahrala aj Žilina, ktorá však na svojich dresoch zmenila font čísiel a menoviek a taktiež v týždni odhalila nové zelené súpravy pre zápasy na ihriskách súperov. Budúci týždeň sa môžeme tešiť na nový znak Dunajskej Stredy, s ktorým by čoskoro mali byť predstavené aj nové dresy. Logo mimochodom zmenia aj v Michalovciach, kde sa tak očakáva aspoň úprava aktuálneho oblečenia od spoločnosti Adidas. Talianska spoločnosť Erreà pripraví nové tretie dresy Pohroniu a dve nové súpravy v bielej a modrej farbe dostanú Zlaté Moravce. Ďalšie nové oblečenie by sme mali vidieť na zápasoch Ružomberka. Liptáci sa po dvoch rokoch rozhodli vymeniť svoje hlavné oranžové dresy. A plní zvedavosti sú určite aj fanúšikovia Trenčína, ktorý detaily svojho nového oblečenia postupne odhaľuje na Instagrame. Pre viac noviniek nezabudnite sledovať Svet dresov na sociálnej sieti Twitter, súhrn všetkých informácií nájdete pri štarte novej sezóny aj na samostatnej stránke.

Nové dresy Spartaku Trnava – vytvorené pre trnavský štýl hry (📸 facebook.com/SpartakTrnava).
Nové zelené dresy MŠK Žilina. Katalógový model Nike Park Derby III (📸 mskzilina.sk).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok