Dresy Paraguaja 2020-2021

2020/2021 2021/2022 Copa América 2021 Puma
Autor: Myso

Ešte počas minuloročného októbra predstavila svoje nové oblečenie aj paraguajská reprezentácia. Los Guaraníes zmenili v nedávnom období dodávateľa, keď ich už namiesto nemeckej spoločnosti Adidas oblieka Puma. Tá pripravila dvojnásobnému víťazovi juhoamerického šampionátu tradičné pruhované červeno-biele dresy.

V článku o oblečení Peru bola spomenutá inšpirácia ľudovým oblečením a podobne je na tom aj Paraguaj. Spodnú časť tričiek oživuje vzor Ñandutí, ktorý sa dá preložiť aj ako pavučina a označuje jemnú vyšívanú čipku. História jej výroby siaha až do 18. storočia a v súčasnosti sa jej výroba sústreďuje najmä vo východnej časti krajiny.

Tradičná paraguajská vyšívaná čipka – inšpirácia pre vzor na spodnej časti nových dresov (📸 wikipedia.org).

Vnútornú stranu výstrihu vypĺňa nápis „Ndaipóri kyhyjé” – „Bez obáv,” z vonkajšej strany je to potom prezývka tímu „Garra Guaraní.” Paraguaj kombinuje pruhované tričká najčastejšie s modrými trenírkami s bielym pruhom po bokoch a modrými štulpňami. Tie sú zo zadnej strany doplnené bielym tieňovaným pruhovaným vzorom.

Keď obliekala Puma paraguajskú reprezentáciu naposledy (2006 – 2008), pripravila jej náhradné oblečenie v modrej farbe. Súčasné alternatívne dresy sú už však biele a zaujmú diagonálnymi pruhmi v tvare národnej vlajky. Tie sú umiestnené v ľavej hornej časti, uprostred bieleho nechýba kruhový znak Paraguajskej futbalovej asociácie.

Aj na bielych dresoch nájdeme rovnaké nápisy, o akých bola zmienka pri pruhovaných. Tentokrát sú vyhotovené v červenej farbe a umiestnené na bielom podklade. Náhradné súpravy osemnásobného účastníka MS kompletizujú biele trenírky a biele štulpne s modrým pruhovaným vzorom. Brankári chytajú v známom dizajne so šesťuholníkovou textúrou.

Paraguaj si v skupine A pripísal 6 bodov, keď dokázal zvíťaziť nad Bolíviou aj Čile. Zverencom argentínskeho trénera Eduarda Berizza Magnola stačil tento bodový zisk na tretie miesto v tabuľke a postup do štvrťfinále. V ňom však paraguajskí reprezentanti vypadli po penaltovej dráme s Peru (3:4).

Alternatívne kombinácie

Pruhované tričká s modrými trenírkami a bielymi štulpňami.
Uruguaj – Paraguaj, 28. jún 2021, Copa América 2021
📸 instagram.com/aufoficial

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok