Dresy Čile 2020-2021

2020/2021 2021/2022 Copa América 2021 Nike
Autor: Myso

Ďalším tímom, ktorý sa tento rok predstavuje na turnaji Copa América je Čile. La Roja predstavila svoje dresy ešte v auguste minulého roka a hráva v nich aj v kvalifikácii o postup na MS 2022 do Kataru. Tradičné červené oblečenie je tentokrát doplnené bielymi rukávmi a lomeným modrým pruhom na bokoch.

Okrúhly výstrih je vyplnený modrým a bielym pruhom, ktoré tak v kombinácii s červeným základom kompletizujú farby národnej vlajky. Na zadnej strane nájdeme pod výstrihom číslo 125, ktoré je odkazom na 125. výročie založenia Čilskej futbalovej federácie. Červené tričká sú väčšinou skombinované s modrými trenírkami a štulpňami.

Aj náhradné dresy sú v národných farbách. Prevažne biele tričká majú na hrudi výrazný modrý pruh, ktorý dopĺňa červená farba na pleciach oddelená od bielych rukávov cik-cakovitým vzorom. Tričká majú biely okrúhly výstrih, lomený pruh na bokoch je dvojfarebný – jeho vrchná časť je červená, zatiaľ čo spodná modrá.

Zadnú stranu tentokrát vypĺňa hviezda vyplnená zjednodušenou podobou čilskej vlajky. Náhradnú súpravu dopĺňajú biele trenírky a biele štulpne. Na modrom pruhu trenírok je použitý rovnaký vzor ako na hlavných červených tričkách. Brankári chytajú v žltom a svetlozelenom modeli Nike Gardien III.

Ak čítate aj náš pravidelný týždenník, tak ste určite zachytili informáciu, že Čilská futbalová federácia počas turnaja prelepila emblémy spoločnosti Nike štátnou vlajkou. Dôvodom je spor o nevyplatenie finančných prostriedkov vyplývajúcich zo zmluvy. Čile odohralo v pôvodnej verzii dresov len prvý zápas proti Argentíne.

Úvodný zápas s Argentínou bol jediný, kedy bolo na dresoch Čile viditeľné logo Nike.
Od druhého zápasu v skupine proti Bolívii je logo prekryté štátnou vlajkou.
Zmena sa dotkla aj bielych dresov, v ktorých Čile nastúpilo na štvrťfinálové stretnutie proti Brazílii.

Čile sa na turnaji dostalo do štvrťfinále, keď s 5 bodmi obsadilo štvrtú priečku v skupine A. Vo vyraďovacej fáze už zverenci uruguajského kormidelníka Martína Lasarteho nestačili na favorizovanú Brazíliu a vypadli po tesnej prehre 0:1. La Roja tak už nezopakuje svoje dve celkové prvenstvá z rokov 2015 a 2016.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok