Čo týždeň dal 26/2021

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Prvý júlový týždenník prináša Mareka Hamšíka v nových dresoch Trabzonsporu, pozrieme sa na zmeny dodávateľov u európskych klubov a predstavíme si zmenu pravidiel pre dresy v európskych súťažiach, ktoré organizuje UEFA. Ďalej sa môžete dočítať o novinkách ohľadom oblečenia Neapolu a na záver nebudú chýbať ani nové súpravy Švédska pre tohtoročné letné olympijské hry. Príjemné čítanie!


Marek Hamšík v dresoch Trabzonsporu

Kapitán slovenskej reprezentácie bude po krátkom pôsobení vo švédskom Göteborgu pokračovať vo svojej kariére v Turecku. Jeho nový zamestnávateľ ho na sociálnych sieťach predstavil rovno v trojici dresov, ktoré si budú hráči Trabzonsporu obliekať v nasledujúcej sezóne 2021/22. Šesťnásobnému tureckému majstrovi dodáva súpravy talianska spoločnosť Macron. Klub z Trabzonu obsadil v minulej sezóne štvrtú priečku, vďaka ktorej si zabezpečil účasť v treťom kvalifikačnom kole novej Európskej konferenčnej ligy.

Nové dresy Trabzonsporu pre sezónu 2021/22 (📸 gazetefutbol.de).

Zmeny dodávateľov od júla

O zmenách dodávateľov píšeme v týždenníku priebežne počas celého roka. Začiatok júla je však ten správny čas zosumarizovať si všetky zmeny, ktoré nás čakajú od novej sezóny. Oblečenie od nových dodávateľov kluby predstavia už počas nasledujúcich týždňov.

Klub (Krajina)Starý dodávateľNový dodávateľ
Newcastle United (Anglicko)PumaCastore
Wolverhampton Wonderers (Anglicko)AdidasCastore
1. FC Norimberg (Nemecko)UmbroAdidas
Fortuna Düsseldorf (Nemecko)UhlsportAdidas
FC St. Pauli (Nemecko)Under Armourvlastná produkcia
AS Rím (Taliansko)NikeNew Balance
SSC Neapol (Taliansko)Kappavlastná produkcia
FC Tolouse (Francúzsko)JomaCraft
Fenerbahce Istanbul (Turecko)AdidasPuma
Rapid Viedeň (Rakúsko)AdidasPuma
Šachtar Doneck (Ukrajina)NikePuma

UEFA povolí sponzorov na rukáve

Od nasledujúcej sezóny 2021/22 môžu mať európske kluby v súťažiach organizovaných UEFA na svojom oblečení už dvojicu sponzorov! Podľa novej smernice platnej od 1. júna 2021 sú od tohto ročníka povolené reklamy umiestnené na rukávoch. Tie sú už pomerne bežné aj pri špičkových európskych kluboch z Anglicka, Nemecka, Talianska, či Španielska. V Lige majstrov, či EL UEFA však museli tieto tímy svoje dresy upravovať, keďže doteraz bolo povolené len umiestnenie emblému partnera na hrudi. Logá budú umiestnené na ľavých rukávoch, pričom nesmú presiahnuť veľkosť 100 cm2 a ich maximálna výška môže byť 12 cm. Kompletné pravidlá sú k dispozícii v tomto dokumente.

Pravidlá pre umiestňovanie sponzorov na dresoch (📸 documents.uefa.com).

Armani navrhne dresy Neapolu, vyrobia ich ale pod vlastnou značkou

O dresoch Neapolu sa popísalo v našom týždenníku už toho viac. Posledné informácie potvrdzujú, že dizajn nového oblečenia Partenopei bude naozaj navrhnutý módnym domom prestížneho talianskeho dizajnéra Giorgia Armaniho. Logo jeho športovej kolekcie EA7 však ale na ňom napokon nenájdeme. Nové súpravy pripraví dvojnásobnému talianskemu majstrovi švajčiarska spoločnosť Onis Swiss, ktorá sa zaoberá výrobou športového oblečenia na mieru. Očakáva sa, že v Neapole by mali nové dresy oficiálne predstaviť v závere júla.

Posledné dresy od talianskej spoločnosti Kappa, s ktorou sa Neapolčanom skončila zmluva v závere júna (📸 store.sscnapoli.it).

Švédsko oblečie na olympiáde Uniqlo

Na záver jedna zaujímavosť týkajúca sa blížiacich sa letných olympijských hier v Tokiu. Ich súčasťou bude aj futbalový turnaj, na ktorom uvidíme aj ženskú švédsku reprezentáciu. Zatiaľ čo v súťažiach, ktoré organizuje FIFA alebo UEFA sa švédske futbalistky predstavujú v oblečení značky Adidas, švédski olympionici majú zmluvu s menej známou japonskou spoločnosťou Uniqlo. Tá oblieka napríklad aj legendárneho švajčiarskeho tenistu Rogera Federera. Švédsky výber uvidíme v Tokiu rovno v trojici dresov v národných farbách. Okrem tradičnej žltej a modrej to bude aj belasá. Dresy sú charakteristické textúrou zloženou s malých krížikov, ktoré sú odkazom na vzhľad švédskej vlajky. Švédske futbalistky čakajú v skupine G stretnutia s USA, Austráliou a Novým Zélandom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok