Dresy Bolívie pre turnaj Copa América 2021

2021/2022 Copa América 2021 Marathon
Autor: Myso

Súčasťou južnej skupiny tohtoročného turnaja Copa América 2021 bola aj Bolívia. Tá sa na turnaji predstavila v dresoch z dielne ekvádorskej spoločnosti Marathon. Na hlavnom oblečení sme sa dočkali rovno troch odtieňov zelenej farby. Najtmavší z nich je prítomný na rukávoch, naopak najsvetlejší nájdeme v okolí véčkového výstrihu, zakončeniach rukávov a bodkách, ktoré vytvárajú na prednej strane tričiek nápaditú textúru.

Hruď dresov zdobí pri srdci znak asociácie, na ktorom je spoločne s vlajkou krajiny a futbalovou loptou aj kondor. Znak sa v menšom striebornom prevedení nachádza aj na zadnej strane tričiek. Zelené dresy kombinujú futbalisti La Verde s bielymi trenírkami a bielymi štulpňami. Na priložených fotografiách si môžete všimnúť aj miniatúrne bolívijské vlajky umiestnené na spodnej strane tričiek a vrchnej časti štulpní.

Zatiaľ čo v kvalifikácii o postup na MS 2022 do Kataru sa bolívijskí futbalisti predstavujú na ihriskách súperov v bielom, pre juhoamerický šampionát im boli pripravené červené dresy. Keďže Bolívia však bola jediným zeleno-bielym tímom na turnaji, ich použitie bolo málo pravdepodobné a dnes už môžeme skonštatovať, že sa svojej zápasovej premiéry nedočkali.

Červené tričká majú rukávy vyhotovené v tmavšom odtieni, všimnúť si tiež môžeme cikcakovitú textúru umiestnenú na prednej strane. Podľa dostupných informácií mali byť náhradné dresy skombinované s červenými trenírkami a červenými štulpňami. V tejto farbe výstroja sme ale futbalistov Bolívie videli na turnaji len počas tréningu… Brankári sa na šampionáte predstavili v žltom a oranžovom prevedení.

Bolívia nebude na tohtoročný turnaj Copa América spomínať najlepšie. Zverenci venezuelského trénera Césara Fariasa ťahali za kratší koniec vo všetkých štyroch stretnutiach. S výrazne negatívnym skóre 2:10 tak skončili bez jediného bodu na poslednom mieste skupiny A. Víťazi turnaja z roku 1963 zaznamenali svoje dva presné zásahy v stretnutiach s Paraguajom a Argentínou.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok