Dresy Argentíny pre turnaj Copa América 2021

2020/2021 2021/2022 Adidas Copa América 2021
Autor: Myso

Po kompletnom predstavení tímov zo základnej skupiny B, ktorú vyhrala organizátorská Brazília, pokračujeme skupinou A. Jedným z pôvodných dejísk šampionátu mala byť Argentína, ktorá sa na turnaji predstavuje v oblečení značky Adidas. Podobne ako pri Kolumbii, pandémia vírusu Covid-19 zmenila nielen dejisko samotných majstrovstiev, ale spôsobila aj odklad predstavovania nových dresov. Náhradné ešte stihli La Albiceleste predstaviť počas novembra 2019, no hlavných sme sa dočkali až tento rok v marci.

Ku argentínskej reprezentácii neodmysliteľne patrí pruhované oblečenie v kombinácii bielej a belasej. Presne tak vyzerajú aj nové dresy pre prebiehajúci turnaj Copa América 2021. Belasé pruhy sú navyše oživené maskáčovou textúrou. Na zadnej strane nájdeme pod výstrihom obrázok slnka prevzatého z argentínskej vlajky. Pruhované tričká majú zverenci Lionela Scaloniho doplnené čiernymi trenírkami a štulpňami, alternatívou sú biele časti výstroja.

Náhradné oblečenie je v tmavomodrom prevedení, ktorého dizajn je založený na modeli Adidas Condivo 20. Textúrované tričká majú na zakončeniach rukávov belaso-biele pruhy pripomínajúce národnú vlajku. Belasé tri prúžky charakteristické pre nemeckého výrobcu sú umiestnené na pleciach. Súpravu pre zápasy na ihriskách súperov dopĺňajú tmavomodré trenírky s belasými prúžkami a tmavomodré štulpne s bielymi prúžkami na belasom podklade.

Argentínski gólmani sa v posledných stretnutiach predstavujú už v najnovšom modeli Adi Pro 21. V nedávnej minulosti si však zachytali aj v o rok staršom dizajne. Často využívali najmä červenú verziu kombinovanú s tmavomodrou, no niekoľko zápasov odchytali aj v čierno-belasom prevedení.

Partia okolo výnimočného Lionela Messiho podľa očakávania vyhrala skupinu A, keď ju o body dokázalo obrať len Čile po remíze 1:1. Vo zvyšných troch stretnutiach bodovali Argentínčania naplno a v zajtrajšom štvrťfinále sa stretnú s Ekvádorom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok