Dresy Peru pre turnaj Copa América 2021

2021/2022 Copa América 2021 Marathon
Autor: Myso

Nový mesiac otvárame článkom o poslednom tíme zo základnej skupiny B tohtoročného turnaja Copa América 2021. Peruánska reprezentácia sa dočkala svojich nových súprav len pár dní pred začiatkom juhoamerického šampionátu. Oblečenie pre národný tím La Blanquirroja pripravila ekvádorská spoločnosť Marathon Sport.

K Peru patria biele dresy s výrazným červeným diagonálnym pruhom a v tomto tradičnom prevedení sledujeme päťnásobných účastníkov majstrovstiev sveta aj na prebiehajúcom turnaji v Brazílii. Dizajnéri sa však pohrali s detailmi, a na tradičný pruh či zakončenia rukávov pribudli aj tenké farebné pásiky inšpirované Llicllou.

Záhadné slovo z predchádzajúceho odstavca označuje tenkú deku, ktorá je súčasťou tradičného odevu peruánskych žien. Tie ju nosia prehodenú cez plecia. Podľa španielskych kronikárov siahajú zmienky o Lliclle až do obdobia Inkov. Jej tradícia je spätá s peruánskymi Andami a v určitom období bola dokonca označovaná ako plášť života.

Pestrofarebné prúžky oživujú aj náhradné oblečenie, ktoré je kvôli potrebnému kontrastu vyhotovené v netradičnom tmavomodrom prevedení. Neodmysliteľný diagonálny pruh je tentokrát v kráľovskej modrej farbe, v jeho vrchnej časti nechýba červeno-biele logo Peruánskej futbalovej federácie.

Výstrih je podobne ako pri bielej verzii doplnený tenkým červeným prúžkom a dvojicou gombíkov. Zadnú stranu obidvoch verzii dresov vypĺňa kruh s mapou krajiny a nápisom „Unidos por nuestros colores” – „Zjednotení našimi farbami.“ Brankári chytajú na turnaji v ružových a fialových dresoch.

Peru obsadilo v základnej B skupine prebiehajúceho šampionátu druhé miesto, keď zaostalo o tri body za neporazenou Brazíliou. Tá pripravila zverencom Ricarda Garecu aj jedinú prehru, keď ich v prvom zápase zdolala jasne 4:0. V ďalších stretnutiach už však peruánski futbalisti bodovali, keď si poradili s Kolumbiou aj Venezuelou a remizovali s Ekvádorom.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok