Dresy Ekvádora pre turnaj Copa América 2021

2021/2022 Copa América 2021 Marathon
Autor: Myso

V máji došlo k predstaveniu dresov ekvádorskej reprezentácie pre prebiehajúci turnaj Copa América 2021. Zverencov argentínskeho trénera Gustava Alfara oblieka domáca spoločnosť Marathon. Tá pripravila tímu La Tricolor tradičné žlté dresy kombinované s tmavomodrou. Novinkou sú výrazné horizontálne pruhy, ktoré pokrývajú celú prednú časť tričiek.

Na vnútornej strane výstrihu nájdeme pečať inšpirovanú štyrmi regiónmi krajiny, ktorými sú Sierra, Amazónia, Galapágy a Costa. Emblém spoločnosti Marathon i reprezentačný znak sú vyhotovené v zlatom prevedení. Tričká dopĺňajú tmavomodré trenírky a štulpne, ekvádorskí futbalisti si už ale zahrali aj v prevedení s bielymi.

Pre náhradné dresy bola zvolená kombinácia tyrkysovej a tmavomodrej. Prednú časť tričiek vypĺňa diagonálny vzor zložený z čiar. Nezabudlo sa ani na tradičnú ekvádorskú žltú farbu, ktorá je zastúpená na prúžku véčkového výstrihu a taktiež nenápadných pásikoch na zakončeniach rukávov.

Spodná časť tričiek je na bokoch rozdelená do tvaru trojuholníka, ktorý vypĺňa ekvádorská vlajka. Emblém spoločnosti Marathon je tentokrát biely, znak reprezentácie je zladený do modro-bielej kombinácie. Náhradné oblečenie dopĺňajú tyrkysové trenírky a biele štulpne, vďaka farbe rukávov k nim ale pekne ladia aj tmavomodré z hlavnej súpravy. Brankári zabraňujú gólom vo svetlozelených a oranžových farbách.

Ekvádor si na prebiehajúcom turnaji Copa América zabezpečil postup do štvrťfinále napriek tomu, že nezvíťazil ani v jednom zo štyroch stretnutí základnej skupiny B. Osemfinalistu z MS 2006 do ďalších bojov posunuli tri remízy, ktoré ekvádorskí futbalisti zaznamenali s Venezuelou, Peru i Brazíliou.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok