Dresy Severného Macedónska pre EURO 2020

2021/2022 EURO 2020 Jako
Autor: Myso

Aktualizované 13.6.2021 – Severné Macedónsko nastúpi na turnaji v dresoch z roku 2016.

Ako už bolo spomenuté v prvom júnovom týždenníku, nové macedónske dresy sa nestretli s veľmi pozitívnymi ohlasmi u fanúšikov, ani u samotných predstaviteľov Futbalovej federácie Macedónska. Z týchto dôvodov sa mužstvo predstaví na turnaji napokon v starom oblečení, ktoré predstavilo už v roku 2016.

Macedónski futbalisti počas predstavovania dresov v roku 2016.

Veľmi obľúbeným macedónskym dresom dominuje textúra slnka na červenom pozadí, ktorá tvorí základ vlajky krajiny. Hlavné dresy sú doplnené červenými trenírkami a červenými štulpňami. Náhradné oblečenie je v rovnakom dizajne, namiesto národných farieb je ale použitá kombinácia bielej a sivej. Trenírky a štulpne sú biele.

Pôvodný článok, vydaný v závere mája, je k dispozícii nižšie.

Pôvodne plánované dresy pre turnaj EURO 2020

Pôvodne to vyzeralo tak, že budem musieť zmeniť poradie predstavovania dresov pre blížiaci sa európsky šampionát. Dnes však oficiálne predstavila svoje nové oblečenie aj reprezentácia Severného Macedónska a tak sa môžeme pozrieť aj na vzhľad dresov posledného z účastníkov Skupiny C.

Nový tmavočervený dres sa po prvýkrát objavil na verejnosti včera. Stalo sa tak pri príležitosti audiencie prezidenta krajiny Steva Panderovskeho u pápeža Františka. Svätý otec je známym futbalovým fanúšikom a tak ho darček v podobe nového dresu s vlastnou menovkou určite potešil.

Dnes už boli dresy predstavené aj oficiálne a Macedónska futbalová federácia k nim prostredníctvom sociálnych sietí vydala aj pár prezentačných obrázkov a video. Už sú známe aj prvé reakcie fanúšikov, ktorí nie sú veľmi nadšení najmä z nového farebného prevedenia. Národnú červeno-žltú totiž na hlavných dresoch z dielne nemeckej spoločnosti Jako nahrádza kombinácia tmavšej červenej a bielej.

Predchádzajúce dresy Severného Macedónska sa vyznačovali motívom prevzatým zo štátnej vlajky. Podobu štylizovaného žltého slnka na červenom pozadí nahradí v najbližšom období tvár rysa vytvorená z tenkých čiar. Práve toto zviera patrí medzi národné symboly krajiny a je taktiež aj prezývkou reprezentačného tímu – Risovi. Textúra šelmy je vyobrazená na hlavných tmavočervených, ako aj náhradných bielych a tretích čiernych dresoch.

Severné Macedónsko si zabezpečilo svoju historicky prvú účasť na záverečnom turnaji majstrovstiev Európy vďaka úspechu v Lige národov. UEFA v novom formáte umožnila postúpiť aj jednému z tímov z najnižšej štvrtej divízie a podarilo sa to práve výberu na čele s legendárnym kapitánom Goranom Pandevom. Vo finále play-off si Severní Macedónci poradili s reprezentáciou Gruzínska, ktorú v tom čase viedol slovenský tréner Vladimír Weiss.

Hlava rysa, ktorý sa stal dominantným prvkom na nových dresoch.

Zverenci Igora Angelovskeho si pri svojej turnajovej premiére zahrajú v Amsterdame a Bukurešti. Úvodné dve stretnutia odohrajú na rumunskej pôde, kde si 13. júna zmerajú sily s Rakúskom a o štyri dni neskôr aj s Ukrajinou. Na záverečné stretnutie skupiny vycestujú do Holandska, kde sa 21. júna stretnú s Oranjes.

Publikované 28. mája 2021 a zaradené do
2021/2022 EURO 2020 Jako

📸 twitter.com/showdecamisas, footballkitarchive.com, facebook.com/altonamagic

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok