Dresy Anglicka pre EURO 2020

2020/2021 EURO 2020 Nike
Autor: Myso

Dnes začíname na tomto webe s predstavovaním účastníkov skupiny D. Prvým z nich je Anglicko, ktoré sa na turnaji predstaví v dresoch od spoločnosti Nike. Tie boli oficiálne predstavené začiatkom minuloročného septembra. Okrem svojich tradičných bielych si tentokrát oblečú zverenci Garetha Southgata aj modré.

Nike dresy predstavila ako kolekciu zachytávajúcu moderného ducha anglického tímu. Dizajnéri využili na mieru vytvorené grafické elementy, ktoré zobrazujú levy. Tie predstavujú okrem tradičného symbolu Anglicka aj prepojenie hráčov a fanúšikov, ktorí snívajú jeden spoločný sen. „Tento tím je zomknutejší, ako kedykoľvek predtým. Keď si oblečieme na seba reprezentačné dresy, zabudneme na akúkoľvek klubovú rivalitu. Sme jednotní v našom cieli široko-ďaleko zastupovať našich fanúšikov. Nové dresy zachytávajú pocit spolupatričnosti, ktorý sme spoločne vybudovali,“ povedal o novom oblečení kapitán Albionu a útočník Tottenhamu Hotspur Harry Kane.

Hlavné anglické dresy sú v tradičnom farebnom prevedení. Biele tričká dopĺňa tmavomodrá farba viditeľná v okolí výstrihu i na lomených pruhoch na bokoch. Tieto prvky sú navyše vyplnené spomínanou grafikou s levmi a oživené tenkým prúžkom v kombinácii červenej a kráľovskej modrej. Zaujímavosťou je poradie prvkov na prednej strane. Priamo pod výstrihom sa nachádza znak Futbalovej asociácie, pod ním nájdeme logo spoločnosti Nike a nižšie aj červené čísla. Anglickí futbalisti majú k bielym tričkám k dispozícii tmavomodré trenírky a biele štulpne s prúžkami. Zahrali si však už aj v kompletne bielom prevedení.

Náhradné oblečenie je vyhotovené v kráľovskej modrej farbe a skombinované s červenou. Zmenou prešiel výstrih, ktorý už nie je okrúhly, ale doplnený modrým golierikom s dvojicou gombíkov. Povrch tričiek i trenírok vypĺňa textúra s grafikou levov. Čísla a menovky hráčov sú v bielej farbe. Brankári chytajú najčastejšie v žltom.

„Z anglického tímu vyžaruje dobrý pocit. Chceli sme zachytiť všetko živé a vyskúšať nejaké nové veci,“ povedal Scott Munson, viceprezident spoločnosti Nike Football Apparel. „Kolekcia určená pre zápasy vonku je pútavá a dobrodružná, pričom vyvažuje klasické prevedenie domácej súpravy.“

Anglicko sa predstaví už na svojom desiatom európskom šampionáte. Najväčšími úspechmi Albionu sú dve tretie miesta z rokov 1968 a 1996. Zápasy v základnej skupine odohrajú anglickí reprezentanti na domácom štadióne vo Wembley. Na úvod sa stretnú 13. júna s Chorvátskom, v druhom zápase privítajú 18. júna Škótsko a na záver na nich 22. júna čaká Česko.

Publikované 29. mája 2021 a zaradené do
2020/2021 EURO 2020 Nike

📸 news.nike.com a englandfootball.com

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok