Dresy Bayeru Leverkusen 2023/2024

2023/2024 Bundesliga Castore
Autor: Myso

Nemeckú Bundesligu tento rok valcuje Bayer Leverkusen. Päťnásobný nemecký vicemajster v doterajšom priebehu súťaže nenašiel premožiteľa a v jedenástich kolách dokázal stratiť len dva body. Stalo sa tak ešte počas septembrového stretnutia na pôde Bayernu Mníchov. Farmaceuti sa prezentujú v aktuálnom ročníku v oblečení britskej spoločnosti Castore, ktorá im pripravila trojicu dresov.

S krížom na hrudi, so srdcom a citom

Po červených tričkách z minulej sezóny a pruhovanom prevedení z ročníka 2021/22 sa Die Schwarzroten vracajú k čiernym domácim dresom. Tým dominuje výrazný červený kríž, ktorý predstavuje neoddeliteľné spojenie mesta Leverkusen, hlavného partnera Bayer a samotného futbalového klubu. Prevedenie vyjadruje historické záväzky a umocňuje pocit spolupatričnosti.

Tričká majú okrúhly výstrih oživený tmavošedým pásikom. Na pravej strane sa nachádza logo britkého výrobcu, ľavú vypĺňa monochromatický klubový znak. Uprostred kríža je viditeľný biely nápis partnera Barmenia. Zadnú stranu tričiek vypĺňa červená klubová prezývka Werkself. Súpravy dopĺňajú čierne trenírky a čierne štulpne oživené šedými prúžkami.

U súperov vo svetlej šedej

Nové náhradné dresy majú svetlošedú farbu. Oblečenie je doplnené čiernymi a červenými pásikmi formovanými do diagonálneho pruhu. Na ňom je umiestnený aj klubový znak, ktorý je aj v tomto prípade jednofarebný. Na opačnej strane sa nachádza logo Castore. Červeno-čierna textúra je na hrudi prerušená kvôli lepšej viditeľnosti partnera Barmenia.

Na rozdiel od hlavných čiernych dresov, pre náhradné oblečenie bol zvolený véčkový výstrih. Ten je oživený striedajúcimi sa prúžkami v klubových farbách. Rovnaké prevedenie použili návrhári britského dodávateľa aj na manžetách rukávov a vrchnej časti štulpní. Súpravy sú doplnené svetlošedými trenírkami, vďaka zachovaniu klubových farieb sa núka aj alternatíva s čiernymi.

Na Wupperi, Dhünne a Rýne

Tretie úpravy sú inšpirované miestnymi riekami. Azúrovo modrý dres Werkself symbolizuje regionálne rieky Wupper, Dhünn a Rýn, ktoré sa stretávajú v Leverkusene. Oblečenie je pokryté textúrou pripomínajúcou odraz slnečných lúčov na vode. „Na Wupperi, Dhünne a Rýne, to je miesto, kde naše srdce bije pre náš klub,” uvádza k tretiemu oblečeniu klubový e-shop.

Azúrovo modré dresy majú opäť okrúhly výstrih, tentokrát oživený striedaním čiernej a bielej farby. Tričká dopĺňajú čierne trenírky. Jedná a však o odlišný model ako v prípade hlavných dresov. Tento je po bokoch doplnený v spodnej časti bledomodrými prúžkami, ktoré ladia k farbe tričiek i štulpní. Ich prednú časť vypĺňa biela klubová skratka B04.

Gólmani chytajú vo svetlozelených a ružových farbách. Jednotkou tímu je fínsky reprezentant so slovenskými koreňmi Lukáš Hrádecký. Rodák z Bratislavy sa presťahoval do Fínska, keď mal jeden rok. Jeho otec je bývalý volejbalista, ktorý v tom čase získal v krajine tisícich jazier angažmán.

Leverkusenu sa okrem domácej súťaže darí aj v Európskej lige UEFA. Ani v nej nenašli futbalisti Bayeru zatiaľ premožiteľa, keď zvíťazili vo všetkých doterajších štyroch stretnutiach a s 12 bodmi sú na čele svojej skupiny H. Zverenci Xabiho Alonsa dvakrát zdolali azerbajdžanský FK Karabach (5:1 doma, 1:0 vonku) a jeden raz nórske FK Molde (2:1 vonku) i švédsky BK Häcken (4:0 doma).

Publikované 20. novembra 2023 a zaradené do
2023/2024 Bundesliga Castore

📸 bayer04.de, instagram.com/bayer04fussball a Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok