Dresy FC Red Bull Salzburg 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Nike
Autor: Myso

Rakúsky klubový futbal zaznamenal v poslednom období niekoľko úspechov, ktoré ho dostali do príjemnej pozície. Majster Admiral Bundesligy postupuje automaticky do skupinovej fázy Ligy majstrov a tak v nej aj tento rok nájdeme zástupcu z krajiny nášho juhozápadného suseda. Red Bull Salzburg bol vyžrebovaný do skupiny C a v aktuálnej sezóne sa predstavuje v trojici dresov od spoločnosti Nike.

Hlavné dresy boli predstavené ešte v závere júna a sú v bielo-šedej kombinácii. Prednú stranu tvorí nápaditá textúra zložená z rôznych obrazcov. Práve tá je pre vlastnosti dresu kľúčová. Klub oblečenie uviedol so sloganom „Sme jedineční!” Toto heslo nebolo vôbec zvolené náhodne, pretože pri výrobnom procese je na spomínanú prednú stranu použitá vždy iná časť látky, čo vo výsledku robí každý jeden dres unikátny. V podobnom prevedení sú v aktuálnej sezóne vyhotovené aj katalógové dresy s označením Nike Precision VI.

Kontrastom k svetlému domácemu oblečeniu sú náhradné tmavomodré dresy. Tie sú výrazne skombinované s červenou, ktorú okrem okrúhleho výstrihu nájdeme aj na manžetách rukávov a najmä na výrazných vertikálnych pruhoch. Tie sú navyše doplnené ešte bordovou a v spoločnosti podkladovej farby vytvárajú naozaj unikátny vzor. Oblečeniu dominuje výrazné červeno-žlté logo hlavného partnera klubu. Súpravy dopĺňajú červené trenírky a červené štulpne.

V Lige majstrov používajú futbalisti rakúskeho majstra tzv. International dresy. Pohárové oblečenie je vyhotovené vo viac decentnom prevedení. Čierne tričká majú kontrastný červený výstrih doplnený v prednej časti trojuholníkom. Plnohodnotné logo Red Bullu je na dresoch nahradené len jednoduchšou verziou vo forme červeného nápisu. Emblém výrobcu, klubový znak i nápis „Des is Soizburg” sú taktiež červené. Súpravy pri predtsavení dopĺňali červené trenírky a čierne štulpne, v prvom stretnutí Ligy majstrov sa v Lisabone predstavili Die Roten Bullen v kompletne čiernom prevedení.

Red Bull je na oblečení salzburského klubu zastúpený v ligovej súťaži aj na zadnej strane, kde je nad číslami výrazná klubová prezývka Red Bulls. Na rukávoch sa potom nachádza emblém výrobcu džúsov Rauch. Brankári rakúskeho zástupcu chytajú v štvrtej generácii dresov Nike Gardien. V sezóne už stihli použiť žltú, oranžovú i čiernu verziu.

Salzburg bol vyžrebovaný do C skupiny, kde sú jeho súpermi Inter Miláno, Real Sociedad a Benfica Lisabon. Po dvoch odohraných stretnutiach majú zverenci Gerharda Strubera na svojom konte tri body za víťazstvo z Portugalska. Najbližšie ich čaká 24. októbra stretnutie na milánskom San Sire.

Publikované 17. októbra 2023 a zaradené do
2023/2024 Liga majstrov Nike

📸 redbullshop.com, instagram.com/fcredbullsalzburg a Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok