Čo týždeň dal 41/2023

Čo týždeň dal
Autor: Myso

Polovica októbra prináša ďalšie vydanie týždenníka. Dnes sa pozrieme na nečakanú tohtosezónnu premiéru bielych dresov banskobystrickej Dukly. Reč bude aj o ďalšom slovenskom klube, v Skalici hľadali malého Šimona. V Saudskej Arábii sa fanúšikovia konečne dočkali oficiálneho predaja dresov Al-Nassr a pozrieme sa aj na aktuálnu zmluvu Barcelony s americkou spoločnosťou Nike. V čase reprezentačnej prestávky nezabudneme ani na našich Sokolov, ktorým je venovaný posledný príspevok. Príjemné čítanie!


Dukla doma nečakane v bielom

Nečakanej premiéry sme sa dočkali ešte v závere minulého týždňa. V nedeľňajšom stretnutí Niké ligy nastúpila domáca Dukla Banská Bystrica na Štiavničkách v bielych dresoch! Dôvodom bol jej súper. Spartak Trnava ešte stále nemá biele oblečenie od svojho nového dodávateľa Puma a Bíli Andeli s veľkou pravdepodobnosťou nechceli nastúpiť v netradičnom fluorescenčnom žltom prevedení známom z Konferenčnej ligy UEFA. Vojaci tak hosťom vyšli v ústrety a doma sa v bielom predstavili vôbec po prvýkrát od návratu medzi ligovú elitu. Banskobystričania oproti minulej sezóne nezmenili model svojich náhradných dresov, no vybrali si farebné prevedenie, ktoré viac svedčí ich klubu. Po čisto bielej verzii katalógového modelu Adidas Squadra 21 si pre aktuálny ročník zvolili príbuznejšiu bielo-červenú. Premiéra nového oblečenia ale nepriniesla zverencom Michala Ščasného žiadne body. Dukla prehrala s Trnavou 1:2.


Skalica hľadala malého Šimona

V Skalici počas týždňa hľadali malého Šimona. Klub zo Záhoria sa mu totiž rozhodol podarovať dres. Celá akcia vznikla pritom omylom. Kompetentným zo skalického fanshopu sa totiž podarilo potlačiť zlú veľkosť ich nového limetkového dresu. Následne skúsili, či medzi svojimi priaznivcami nenájdu niekoho, komu by sa takto pripravené oblečenie hodilo. Jednalo sa o malú veľkosť pre chlapca vo veku 9-10 rokov. Výsledok bol napokon veľmi slušný, už do hodiny bolo na facebookovej stránke skalického klubu niekoľko záujemcov. Podľa pravidiel sa šťastie usmialo na najrýchlejšieho z nich, ktorý sa už dnes teší zo svojho nového dresu vďaka šikovnosti svojej maminy. Tá na príspevok zareagovala už 15 minút po jeho zverejnení. V našich končinách sa jedná o veľmi pekný ústretový krok a skalickému klubu zaň nepochybne patrí uznanie 👍


Dresy Al-Nassr konečne v predaji

Najväčšou prestupovou bombou minulej zimy bol presun hviezdneho Cristiana Ronalda do saudskoarabského klubu Al-Nassr. Legendárny portugalský ostrostrelec má množstvo fanúšikov po celom svete a tí určite zatúžili aj po drese od jeho nového zamestnávateľa. Donedávna však niečo podobné nebolo možné bez toho, aby človek vycestoval priamo na arabský polostrov. Hoci je saudskoarabská najvyššia súťaž čím ďalej kvalitnejšia i populárnejšia, v niektorých oblastiach sa ešte stále zaraďuje medzi úplných začiatočníkov. Jednou z nich je bezpochyby aj predaj dresov, ktorému nepomohla ani zmena dodávateľa, keď neznámu miestnu firmu Duneus nahradila od leta americká spoločnosť Nike. Trvalo totiž až dlhé tri mesiace, kým sa minulý týždeň konečne objavila medzinárodná verzia klubového e-shopu s ponukou repliky žltého dresu za 89 eur a jeho zápasovej verzie za 109 eur. Paradoxne je však k dispozícii len dres s číslom 7 a menovkou Ronalda. Fanúšikovia jeho hviezdnych spoluhráčov ako Sadio Mané alebo Marcelo Brozović sa tak k dresom svojich miláčikov zatiaľ nedostanú…


Barcelona chce vylepšiť svoju zmluvu s Nike

Zaujímavú informáciu zverejnil v týždni na sociálnej sieti X účet Jijantes FC. Podľa jeho informácii Barcelona rokuje s americkou spoločnosťou Nike o predĺžení i vylepšení súčasnej zmluvy. Tá je platná do roku 2028 a v čase jej uplynutia bude trvať spolupráca medzi katalánskym veľkoklubom a športovým gigantom neuveriteľných 30 rokov. Súčasné podmienky zabezpečujú pre Blaugranas ročný príjem približne 100 miliónov eur, v závislosti od dosiahnutých úspechov a objemu predaného oblečenia. Táto suma by sa však mohla výrazne navýšiť. Jednou z možností bude aj reklamné pomenovanie Olympijského štadióna, na ktorom klub momentálne hráva zápasy počas prebiehajúcej rekonštrukcie svojho ikonického stánku Nou Camp. Takéto rozhodnutie však nie je výhradne v kompetencii Barçy, keďže štadión je majetkom mesta a jeho premenovanie by musela odobriť mestská rada. V budúcnosti sa však môže stať skutočnosťou, že sa logo Nike nebude objavovať už len na dresoch úradujúceho španielskeho majstra, ale taktiež aj v názve jeho domovského štadióna.


Repre v Portugalsku v pôvodných bielych dresoch

V piatok nastúpila slovenská reprezentácia na svoj siedmy zápas v rámci aktuálnej kvalifikácie o postup na EURO 2024 do Nemecka. Portugalsko sa nám nepodarilo zdolať ani na šiesty pokus, keď sme európskemu šampiónovi z roku 2016 podľahli tesne 2:3. V stretnutí naši Slovenskí sokoli nastúpili opäť v pôvodných bielych reprezentačných dresoch s modrými rukávmi a červeným lomeným pruhom. Stalo sa tak po dvojzápasovej pauze, kedy sme ešte v júni museli na Islande a v Lichtenštajnsku nastúpiť v neutrálnych čisto bielych dresoch. Dôvodom bolo modré prevedenie našich súperov a prísne pravidlá UEFA, ktoré nedovoľujú zhodnú farbu rukávov. Originálne oblečenie predstavené vlani na jeseň sme mali pred zápasom v Portugalsku len v jednom jedinom stretnutí. Vo štvrtok 17. novembra 2022 sme v ňom remizovali v prípravnom zápase v Čiernej Hore 2:2. Biele dresy z kvalifikačného duelu v Lisabone putovali po zápase do dražby, do ktorej sa môžete zapojiť na tejto adrese.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok