Dresy SC Braga 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Portugalská liga Puma
Autor: Myso

Jedným z troch tohtoročných portugalských zástupcov v skupinovej fáze Ligy majstrov je aj SC Braga. Bronzový tím minulej sezóny Primeira Ligy v lete vymenil dodávateľa, keď nahradil dánskeho výrobcu Hummel nemeckou značkou Puma. Trojnásobný víťaz Portugalského pohára má v aktuálnom ročníku k dispozícii trojicu nových dresov.

Hlavné oblečenie je v tradičnom prevedení. Tričká s červeným základom sú doplnené na rukávoch bielou farbou. Zaujímavosťou je vzor pripomínajúci písmená z kultového sci-fi filmu Matrix. Rovnakú textúru so štvorčekmi majú totiž tento rok na svojom oblečení aj futbalisti anglického West Bromwich Albion. Primárne súpravy Bragy dopĺňajú biele alebo červené trenírky a červené štulpne.

Pre náhradné dresy boli zvolené dva odtiene modrej farby. Tmavšiu podkladovú dopĺňa belasá použitá na textúre tvorenej štvorcami. Geometrické obrazce sú vyhotovené v narastajúcej veľkosti. Zatiaľ čo pri výstrihu sú medzi nimi ešte výrazné medzery, v spodnej časti tričiek takmer splývajú. Opäť sa nejedná o úplne unikátne grafické prevedenie. V podobnom štýle sú totiž v aktuálnej sezóne vyhotovené aj dresy nemeckého Heidenheimu.

Záver júla priniesol aj oficiálne predstavenie tretích súprav. Tyrkysové oblečenie je doplnené textúrou bleskov. S modrými dresmi ho okrem monochromatického klubového znaku spája aj véčkový výstrih. Zatiaľ čo na náhradných dresoch je zhodný s farbou podkladu, tretie oblečenie ho má vyhotovený v kontrastnej bielej. Tá je využitá aj na štulpniach, ktoré kompletizujú súpravy spoločne s tyrkysovými trenírkami.

Hlavným partnerom Bragy je stávková spoločnosť a prevádzkovateľ kasín Moosh.pt. Na rukáve robia portugalskí futbalisti aj v Lige majstrov reklamu načúvacím prístrojom Auditiv. Červeno-biely klub má zaujímavých sponzorov aj v domácej súťaži. Nad logom Puma sa nachádza emblém e-shopu 4Moove, vzadu nad číslami nájdeme splátkovú spoločnosť Amco a v dolnej časti aj výrobcu bazénov Soleo.

Keďže Braga nepatrí medzi elitné kluby, jej brankári sa v sezóne neobliekajú do unikátnych gólmanských dresov so vzorom lomených pruhov. Namiesto toho si vybral portugalský zástupca z katalógu nemeckého dodávateľa žltý a čierny model Puma Team Ultimate 23, ktorý v limetkovej farbe používajú aj hráči minuloročného nováčika našej Niké ligy MFK Skalica.

Braga si narozdiel od Benficy a Porta musela svoju účasť v skupinovej fáze Ligy majstrov vybojovať v predkolách. Podarilo sa jej to ale vo veľkom štýle, keď zvíťazila vo všetkých zápasoch. Arcibiskupi najprv v 3. predkole zdolali dvakrát srbský tím TSC (3:0 doma, 4:1 vonku) a následne si v play-off poradili aj s Panathinaikosom (2:1 doma, 1:0 vonku). Žreb im následne určil do C skupiny Real Madrid, SSC Neapol a Union Berlín.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok