Dresy PSV Eindhoven 2023/2024

2023/2024 Eredivisie Liga majstrov Puma
Autor: Myso

Vicemajstrovskú pozíciu obsadil v Eredivisie v minulej sezóne PSV Eindhoven. Holandský klub oslávil posledný augustový deň 110. výročie svojho založenia, čomu sú prispôsobené aj jeho najnovšie dresy. Účastník Ligy majstrov sa predstavil v aktuálnej sezóne už vo štvorici súprav, všetky mu pripravila nemecká spoločnosť Puma.

Spomienky na začiatky

K Eindhovenu patrí dlhé roky pruhované prevedenie, no vzhľadom na spomínané jubileum je tento ročník výnimkou. Hlavné dresy čerpajú inšpiráciu z vôbec prvého klubového oblečenia zo začiatku 20. storočia. Tričkám dominuje červená farba, pruhy sú zastúpené aspoň symbolicky vďaka striedaniu dvoch odtieňov. Históriu pripomína aj červený golierik. Nedávne klubové narodeniny podčiarkuje použitie zlatých emblémov nemeckého výrobcu na rukávoch, trenírkach i štulpniach.

U súperov vo farbe šampanského

Ešte v máji boli predstavené náhradné dresy vo svetlej farbe. Výrobca ju označuje ako farbu šampanského, čo má takisto súvisieť so spomínaným okrúhlym výročím. Opäť sa nezabudlo ani na zlaté logá spoločnosti Puma. Na tričkách je viditeľný výrazný bordový véčkový výstrih kombinovaný s tmavomodrou farbou. Tá je prítomná na zadnej strane, či vo vloženom trojuholníku v prednej časti výstrihu. Súpravy mali premiéru už v záverečnom kole minulej sezóny, pri víťazstve PSV v Alkmaare 2:1. Futbalisti klubu z Eindhovenu k nim majú k dispozícii tmavomodré i svetlé trenírky.

Odkaz na Brainport

Kontrastom ku klasickému prevedeniu hlavných červených dresov sú tretie modré. Tie majú moderný vzhľad a sú reklamou na región Brainport. Okolie Eindhovenu je známe množstvom firiem pôsobiacich v oblasti informačných technológií. Táto skutočnosť je na oblečení reprezentovaná textúrou plošného spoja odkazujúceho na priemysel počítačových čipov. Kontrastom farby označovanej ako Sailing Blue je fluorescenčná žltá s prezývkou Fast Yellow. V tej sú vyhotovené všetky emblémy, vrátane klubového znaku doplneného dvojicou hviezdičiek za dve desiatky získaných majstrovských titulov.

Návrat Philipsu

Ako je futbalovým fanúšikom istotne dobre známe, športový klub PSV Eindhoven bol založený spoločnosťou Philips, ktorá sa aj dlhé roky objavovala na jeho dresoch. K zmene prišlo až od ročníka 2016/17, kedy ju nahradila energetická firma Energie Direct. V súčasnosti už klub robí reklamu spomínanému regiónu Brainport. Dresy vydané k 110. výročiu vracajú na hruď logo ikonického partnera. Samotné oblečenie je vydané v limitovanej edícii a svojim kombinovaným prevedením odkazuje na vydarené dizajny pruhovaných dresov z minulosti. Futbalisti PSV si v špeciálnej edícii zahrali 16. septembra, kedy zdolali tím NEC Nijmegen presvedčivo 4:0.

Brankári a sponzori

O hlavnom partnerovi už bola zmienka pri jednotlivých hráčskych dresoch. V najvyššej holandskej súťaži majú futbalisti PSV vzadu nad číslami logo online vzdelávacej platformy GoodHabitz. Na ľavom rukáve sa nachádza emblém stávkovej spoločnosti Toto. Brankári chytajú v známom dizajne s lomenými pruhmi. Jednotka klubu Walter Benítez si v spomínanom zápase proti Nijmegenu obliekol katalógový dizajn teamGLORY 23. Jeho oblečenie tak bolo zhodné s novými tretími dresmi trnavského Spartaka, v ktorých si Trnavčania zahrali v Európskej konferenčnej lige proti Razgradu.

PSV Eindhoven bol vyžrebovaný do B skupiny tohtoročnej Ligy majstrov. V nej má na svojom konte zatiaľ jediný bod za remízu 2:2 so španielskou Sevillou. V prvom stretnutí prehral holandský zástupca na pôde Arsenalu vysoko 0:4. Najbližšie ho čaká 24. októbra vystúpenie vo Francúzsku proti RC Lens. Aktuálny vicemajster prežíva zatiaľ fantastickú sezónu v domácej súťaži, keď v ôsmich kolách získal maximálny počet 24 bodov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok