Dresy FC Kodaň 2023/2024

2023/2024 Adidas Liga majstrov
Autor: Myso

V predstavovaní dresov aktuálnej sezóny pokračujeme dánskym zástupcom. V skupinovej fáze Ligy majstrov pôsobí tento rok aj tím FC Kodaň. Levov oblieka dlhodobo nemecká spoločnosť Adidas, ktorá im v aktuálnej sezóne pripravila trojicu súprav. Dve z toho sú nové, jednu sme v akcii videli už aj počas predchádzajúceho ročníka.

K pätnásťnásobnému dánskemu majstrovi neodmysliteľne patrí biela a modrá farba, ktoré tak dominujú hlavnému oblečeniu. Dresy sú pripravené v aplikácii Locker Room a tie domáce sú v jednoduchom prevedení. Okrem kráľovskej modrej je na výstrihu prítomná aj čierna. Tú nájdeme aj vo vrchnej časti bielych štulpní, kde tvorí podklad pod tri prúžky charakteristické pre nemeckého dodávateľa.

Náhradné oblečenie je v tmavom prevedení. Prevažne čierne tričká sú doplnené červenými prvkami. Prednú stranu vypĺňa výrazná textúra v kráľovskej modrej pripomínajúca kamufláž. Hlavným partnerom kodanského celku je stávková spoločnosť Unibet. Na rukáve robí tím, v ktorom pôsobí aj slovenský reprezentant Denis Vavro, reklamu pivovaru Carlsberg. Súpravy dopĺňajú čierne trenírky a čierne, prípadne červené štulpne.

Tretie bordové dresy poznáme už z minulého ročníka. Pozornejší z vás si istotne všimli, že na propagačných fotografiách sú nad klubovým znakom len dve hviezdičky. Tretia bola doplnená práve toto leto, keďže v Dánsku sa každá udeľuje za päť získaných titulov. Všetky súpravy spája aj podobizeň mestského erbu, ktorý je umiestnený na zadnej strane tričiek pod výstrihom.

Poľský brankár Kamil Grabara zabraňuje gólom v modrej maske ale aj nových brankárskych dresoch. V sezóne sa zatiaľ predstavil vo svetlozelenej a svetlomodrej verzii gólmanského modelu Adidas Tiro 23 Pro Goalkeeper. Letné stretnutia, v rámci ktorých Kodaň narazila v kvalifikačnej fáze Ligy majstrov aj na pražskú Spartu, odchytal ešte v predchádzajúcom modeli Adidas Condivo 22 GK.

V aktuálnej edícii najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže bol dánsky majster vyžrebovaný do A skupiny, kde sú jeho súpermi Bayern Mníchov, Manchester United a Galatasaray Istanbul. Po dvoch kolách majú zatiaľ zverenci Jacoba Neestrupa na svojom konte jeden bod za remízu s tureckým majstrom. Najbližšie sa dánsky celok predstaví 24. októbra na slávnom štadióne Old Trafford.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok