Pohárové dresy RC Lens 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Puma
Autor: Myso

Keď sa tu v polovici septembra objavil článok o dresoch RC Lens pre prebiehajúcu sezónu, vyzeralo to na celkom dobré načasovanie. Informácie o oblečení aktuálneho francúzskeho vicemajstra sa podarilo odprezentovať deň pred jeho prvým zápasom v Lige majstrov. Prišiel však začiatok októbra a nečakané predstavenie nových štvrtých dresov. Tie sú primárne určené práve pre najprestížnejšiu európsku pohárovú súťaž.

Impulzom pre vytvorenie tejto špeciálnej súpravy bol práve návrat medzi európsku smotánku po dlhých 21 rokoch. Pri tejto príležitosti dal klub dokopy aktuálne opory druhého tímu predchádzajúcej sezóny Ligue 1 spolu s hráčmi, ktorí pred dvomi dekádami súťažili s najlepšími tímami starého kontinentu. Všetci tak spoločne oslávili návrat Les Sang et Or medzi klubovú elitu. Hráči spolu zapózovali na fotografii ako vystrihnutej zo školských čias, na ktorej sa podarilo spojiť minulosť a súčasnosť Lensu a oživiť príjemné spomienky.

Farebná kombinácia vychádza z domácich súprav zo sezóny 2002/03, kedy sa francúzsky zástupca predstavil v skupinovej fáze Ligy majstrov. V konkurencii AC Miláno, Deportiva La Coruña a Bayernu Mníchov dokázal obsadiť tretiu priečku a ešte v závere roka pokračoval v Pohári UEFA. V ňom mu v 3. kole finálovej fázy vystavilo stopku portugalské FC Porto, ktoré Lens vyradilo po víťazstve 3:0 doma a jednogólovej prehre vonku.

Fanúšikovia si niekdajšie oblečenie môžu pamätať aj vďaka výraznému oranžovému nápisu telekomunikačného operátora Orange. Najnovšie prevedenie už má emblémy partnerov Auchan a Winamax zladené do klubovej červenej. Zaujímavosťou je výstrih na tričkách. Zatiaľ čo v ére Nike bola jeho výraznejšia časť na boku a v zadnej časti, aktuálne dresy od Pumy sú pripravené presne opačne a výstrih je zvýraznený len vpredu.

Lens sa v nových štvrtých dresoch predstavil včera, vo víťaznom stretnutí proti Arsenalu. O víťazstvo francúzskeho zástupcu sa postarala dvojica domácich futbalistov Adrien Thomasson a Sepe Elye Wahi, ktorí presnými zásahmi odpovedali na vedúci gól hosťujúceho Gabriela Jesusa. Po septembrovej remíze 1:1 na pôde Sevilly patrí zverencom Francka Heiseho so 4 bodmi priebežná vedúca priečka skupiny B. V závere októbra privítajú v ďalšom zápase na domácom štadióne holandský PSV Eindhoven.

Publikované 4. októbra 2023 a zaradené do
2023/2024 Liga majstrov Puma

📸 rclens.fr, instagram.com/rclens, vintagefootballshirts.com a Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok