Dresy Realu Sociedad 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Macron Primera Division
Autor: Myso

Vydarenú sezónu má za sebou Real Sociedad. Klub z mesta San Sebastián obsadil v predchádzajúcej edícii La Ligy skvelú štvrtú priečku a už dnes večer ho čaká zaslúžená odmena v podobe prvého stretnutia v prestížnej Lige majstrov. Tím s prezývkou Txuri-Urdinak sa v nej bude predstavovať v dresoch z dielne talianskej spoločnosti Macron.

Hlavné oblečenie bolo predstavené ešte v závere predchádzajúcej sezóny a zverenci trénera Imanola Alguacila v ňom nastúpili na posledné 38. kolo najvyššej španielskej súťaže. Pruhované dresy boli pokrstené víťazne, keď sa o triumf 2:1 nad víťazom Európskej ligy UEFA zo Sevilly postarali Brais Méndez a Mohamed-Ali Cho. Za hostí uzavrel skóre Erik Lamela.

Po prvýkrát v histórii spolupráce s talianskym dodávateľom spája trojicu súprav rovnaký dizajnový prvok. Konkrétne sa jedná o trojdimenzionálny návrh baskického sochára Iñiga Manterolu, ktorý bol použitý pre vytvarovanie svetlomodrých pruhov na hlavých dresoch a takisto aj kontrastného pruhu v ľavej časti náhradných tmavomodrých a tretích bielych. Všetky dresy majú na zadnej strane pod výstrihom umiestnenú baskickú vlajku Ikurriña.

Súpravy zaujmú aj prevedením výstrihov. Zatiaľ čo na hlavných pruhovaných dresoch dominuje v prednej časti biely véčkový výstrih a tmavomodrý golierik je len doplnkom, pri náhradných a tretích dresoch sa jedná už o plnohodnotné prevedenie vrátane elegantného tmavomodrého gombíka. Na vnútornej strane výstrihu je na všetkých dresoch umiestnený opakujúci sa nápis „We are Real” „My sme Real.” Rozdielne je prevedenie klubového znaku. Zatiaľ čo na pruhovaných dresoch je plnofarebný, na zvyšných súpravách sa nachádza jeho monochromatická verzia.

Real Sociedad zatiaľ neuzavrel zmluvu s novým hlavným partnerom a v aktuálnom ročníku tak hráva v oblečení bez reklamy na hrudi. V minulej sezóne sponzorovala futbalistov zo San Sebastiánu platforma na predaj ojazdených automobilov Cazoo. Vzadu pod číslami sa nachádza emblém španielskej banky Kutxabank, na rukáve logo poisťovacej spoločnosti Reale Seguros. Brankári dvojnásobného španielskeho majstra chytajú vo svetlozelených, žltých, šedých a fialových dresoch. Všetky súpravy sú vytvorené zo 100% recyklovateľných materiálov s označením Macron Eco Fabric.

Kráľovský klub sa predstavil v skupinovej fáze Ligy majstrov aj pred desiatimi rokmi, kedy získal v šiestich zápasoch len jediný bod za domácu bezgólovú remízu s Manchestrom United. Za kratší koniec ťahal v súbojoch s Bayerom Leverkusen a Šachtarom Doneck. Tento rok čakajú na Real Sociedad v skupine D postupne taliansky Inter Miláno, rakúsky majster Red Bull Salzburg a portugalský šampión Benfica Lisabon.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok