Dresy RC Lens 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Ligue 1 Puma
Autor: Myso

Po 21 rokoch uvidíme v skupinovej fáze Ligy majstrov RC Lens. Francúzsky vicemajster si medzi európskou klubovou elitou zahrá v oblečení nemeckej značky Puma. S jeho predstavovaním začal už koncom minulého ročníka. Hlavné žlto-červené súpravy boli fanúšikom odhaľované postupne počas niekoľkých týždňov a jednotlivé úniky malých častí napokon vyvrcholili v predposlednom kole predchádzajúcej sezóny Ligue 1. Vtedy sa medzi priaznivcov Les Sang et Or zamiešal aj klubom najatý herec oblečený v novom drese pre ročník 2023/24.

„Pour l’amour du maillot”

„Tento dres je oslavou tradičných farieb klubu Sang & Or prostredníctvom svojho dizajnu, ktorý je inovatívny a zároveň nadčasový. Dres je prevažne žltý, čo je tradičná klubová farba, a zdobia ho červené pruhy na bokoch a červené rukávy, ktoré dodávajú potrebný kontrast. Dizajn s čiernym golierom a čiernym, krvavým a zlatým lemovaním na rukávoch dáva vyniknúť viacerým detailom,“ uviedol na svojej oficiálnej webovej stránke samotný klub.

Dizajnéri spoločnosti Puma mysleli aj na klubových priaznivcov. Na vnútornej strane výstrihu je uvedený nápis „Pour l’amour du maillot” „Pre lásku k dresu.” Ten odkazuje na jednu z piesní žlto-červených fanúšikov znejúcu počas domácich stretnutí na štadióne Stade Bollaert-Delelis. Súpravy sú doplnené červenými trenírkami, na ktorých je využitý vzor z boku tričiek a žltými štulpňami.

„Dans le malheur ou la gloire”

Náhradné čierne dresy boli oficiálne predstavené v polovici júna. Na oblečení sa striedajú tenké červené a žlté prúžky. Toto farebné prevedenie odkazuje na súpravy zo sezóny 1995/96, v ktorej klub obsadil vo francúzskej lige piatu priečku a v Pohári UEFA sa dostal do 3. kola. V ňom ho zastavila pražská Slavia po výsledkoch 0:0 a 1:0 po predĺžení. O postupe zošívaných vtedy rozhodol dlhoročný český reprezentant Karel Poborský.

Aj na náhradnom oblečení nájdeme niekoľko zaujímavých detailov. Zatiaľ čo v 90. rokoch malo oblečenie elegantný čierny golierik, tentokrát padla voľba na okrúhly červený výstrih. Opäť sa nezabudlo ani na nápis umiestnený na vnútornej strane. Motto „Dans le malheur ou la gloire” „V nešťastí alebo sláve” symbolizuje vernosť fanúšikov Lensu, ktorí stoja pri klube pri víťazstvách aj porážkach. Vzhľad náhradných súprav kompletizujú čierne trenírky a čierne štulpne.

„Nous on est là”

Tretie biele dresy boli uvedené začiatkom augusta, pred prípravným stretnutím proti Manchestru United. Červení diabli v ňom zvíťazili 3:1, vďaka presným zásahom Rashforda, Antonyho a Casemira. Za francúzskeho vicemajstra sa presadil Sotoca. Uvedenie dresov bolo opäť originálne. Klub pripravil špeciálnu dodávku na predaj fast-foodu, ktorá pred stretnutím brázdila ulice Manchestru. Vybraní šťastní priaznivci, ktorí vycestovali za svojim klubom do Anglicka ho na Old Trafforde mali možnosť povzbudzovať už v novom bielom oblečení. Lens však v zápase nastúpil v čiernom…

Biele tričká majú dvojfarebný okrúhly výstrih, ktorý je v prednej časti červený, zatiaľ čo v zadnej žltý. Táto dvojica neodmysliteľných klubových farieb je prítomná aj na dvoch zvislých pruhoch umiestnených na ľavej strane dresov. Ani na treťom oblečení nechýba na vnútornej strane výstrihu nápis. Tentokrát padla voľba na slogan „Nous on est là” „Sme tu.” Tretie súpravy dopĺňajú biele trenírky a biele štulpne.

Partneri a brankári

Hlavným partnerom klubu je francúzsky supermarket Auchan. V lige sa potom na zadnej strane nachádzajú ešte logá spoločností Randstad (ľudské zdroje) a Winamax (online poker). Menšie emblémy majú na oblečení aj ďalší partneri – Groupe Lempereur (distribútor automobilov rôznych značiek), Nexans (elektrická energia), a Aushopping Noyelles (obchodné centrum). Brankári chytajú v známom dizajne s lomenými pruhmi. V sezóne sa zatiaľ predstavili v modrom a zelenom prevedení. Brice Samba si v druhom kole zachytal aj v čiernej verzii hráčskeho oblečenia.

Lens odštartuje skupinovú fázu Ligy majstrov už zajtra, kedy sa vo večernom stretnutí predstaví v Seville proti aktuálnemu víťazovi Európskej ligy UEFA. Ďalšími súpermi žlto-červených sú v skupine B ešte londýnsky Arsenal a holandský PSV Eindhoven. Doterajším najväčším úspechom francúzskeho celku na európskej scéne je semifinálová účasť v Pohári UEFA zo sezóny 1999/2000, kedy mu cestu do finále zahatali práve spomínaní Kanonieri.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok