Tretie dresy Olympique Marseille 2023/2024

2023/2024 Ligue 1 Puma
Autor: Myso

Posledný augustový deň využil na predstavenie svojich nových tretích dresov aj Olympique Marseille. Tretie oblečenie znamená návrat oranžovej farby, ktorá sa naposledy objavila na súpravách deväťnásobného francúzskeho šampióna v ročníku 2019/20.

Textúra na drese pripomína plamene, ktoré symbolizujú spaľujúcu vášeň, ktorú majú obyvatelia mesta Marseille pre svoj obľúbený klub. Na vnútornej strane výstrihu sa nachádza nápis Volcanic People – Vulkanickí ľudia, ktorý označuje najvernejších klubových priaznivcov. Tí vytvárajú svojim povzbudzovaním nezameniteľnú atmosféru na domovskom štadióne Stade Vélodrome.

Samotné označenie vychádza aj z osláv fanúšikov francúzskeho klubu. Tí prejavujú svoje nadšenie a vášeň aj použitím bengálskych ohňov. Tie sú však pomerne kontroverzným prvkom. Napríklad v roku 2018 poškodili pri ich používaní priaznivci Marseille vo finálovom stretnutí Európskej ligy UEFA vyše sto sedadiel lyonského štadiónu… Nové súpravy už majú za sebou aj zápasovú premiéru. Vo 4. kole v nich futbalisti OM remizovali na trávniku Nantes 1:1.

Tretie dresy skompletizovali tohtoročnú kolekciu bronzového tímu uplynulého ročníka Ligue 1. O hlavných bielych a náhradných modrých dresoch inšpirovaných prírodným bohatstvom mesta Marseille si môžete prečítať v článku z júla. Brankári marseillského klubu zabraňujú gólom v známom dizajne s lomenými pruhmi. K dispozícii majú žltú, červenú a čiernu verziu.

Olympique si tento rok nezahrá prestížnu Ligu majstrov. Ako tretí tím Ligue 1 sa do nej musel kvalifikovať cez play-off, ktoré však po dramatickom penaltovom rozstrele napokon nezvládol a na jeho úkor postúpil grécky Panathinaikos Atény. Tímu z Marseille tak ostáva skupinová fáza Európskej ligy UEFA, v ktorej sa stretne s holandským Ajaxom Amsterdam, anglickým Brightonom a ďalším gréckym klubom AEK Atény.

Publikované 10. septembra 2023 a zaradené do
2023/2024 Ligue 1 Puma

📸 puma.com, om.fr a Getty Images

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok