Náhradné dresy Manchestru United 2023/2024

2023/2024 Adidas Liga majstrov Premier League
Autor: Myso

Po článku o víťazovi Premier League si niečo povieme aj o náhradných dresoch jeho mestského rivala. Futbalisti United sú momentálne na americkom turné, počas ktorého odhalili netradičné tmavozelené oblečenie. To svojim prevedením čerpá z bohatej klubovej histórie a zároveň má ambíciu zažiariť tak ako generácia nových hviezd 20-násobného anglického šampióna.

Nové náhradné oblečenie má zvislé pruhy, ktoré odkazujú na vzhľad súprav Manchestru United v jeho samotných začiatkoch. Zelená farba vychádza z historických klubových dresov, doplnková gaštanová prítomná na tenkých pásikoch je potom odkazom na červené tehly manchesterských budov. Výstroj kompletizujú čierne trenírky a štulpne, na ktorých sa opakuje vzor použitý na tričkách. Alternatívou sú biele trenírky s tradičnou trojicou prúžkov po bokoch v tmavozelenej farbe.

„Sme neskutočne nadšení, že sa môžeme vrátiť k dizajnu, ktorý je základom dedičstva tohto skvelého klubu. Vertikálne pruhy sú v DNA Manchestru United a dúfame, že tento odvážny nový vzhľad zaujme predstavivosť fanúšikov, ktorí cestujú po celom svete a podporujú svoj obľúbený tím. Zámerne sme sa nechali inšpirovať samotným mestom, aby sme hráčom aj fanúšikom poskytli s novým dresom kúsok ich domova, nech už ho nosia kdekoľvek,” povedal o novom oblečení Sam Handy, viceprezident spoločnosti Adidas.

Manchester si nové dresy vyskúšal v priebehu tohto týždňa, keď v nich najskôr prehral v San Diegu s waleským Wrexhamom United 1:3 a následne nestačil v Houstone ani na Real Madrid (0:2). Na Červených diablov čaká ešte súboj s Borussiou Dortmund, ktorý sa uskutoční v Las Vegas v pondelok o 3:00 ráno nášho času. Nový ročník Premier League otvorí tím Erika ten Haga 14. augusta domácim zápasom proti Wolverhamptonu.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok