Dresy Talianska k 125. výročiu založenia FIGC

2022/2023 Adidas Reprezentácie
Autor: Myso

Tento týždeň pútajú pozornosť futbalových priaznivcov zápasy reprezentácií a tak aj na tomto webe preladíme na chvíľku z klubových celkov na národné výbery. Nemecká spoločnosť Adidas dnes uviedla špeciálnu edíciu reprezentačných dresov Talianska pri príležitosti 125. výročia založenia Talianskej futbalovej federácie (FIGC).

Najnovšie oblečenie pre futbalistov z Apeninského polostrova je v slávnostnom bielo-zlatom prevedení. Dizajnéri zachovali retro vzhľad v súlade s modernými materiálmi kombinovanými s najnovšou technológiou výroby. Na hrudi nájdeme taliansky znak doplnený štyrmi hviezdičkami za kvarteto titulov z majstrovstiev sveta, zlatým vavrínovým vencom symbolizujúcim významné výročie a nápisom s rokmi 1908 a 2023. Emblém spoločnosti Adidas je podobne ako tri prúžky na rukávoch v zlatej farbe. V pravej dolnej časti sa ešte nachádza štítok pripomínajúci 125. narodeniny futbalovej federácie.

Biele tričká sú doplnené bielymi trenírkami a čiernymi štulpňami. Tento pre Taliansko netradičný vzhľad kopíruje farby oblečenia z prvého oficiálneho zápasu Squadry Azzurra, ktorý sa odohral v roku 1910. Talianski futbalisti v ňom zdolali Francúzsko 6:2. Stretnutie sa vtedy odohralo na štadióne Arena Civica v Miláne. Aj trenírky a štulpne sú doplnené trojicou zlatých prúžkov, na štulpniach je v prednej časti viditeľný nápis Italia. Nové dresy sú vydané v limitovanej edícii 2023 kusov, pričom zberatelia a fanúšikovia nájdu v štýlovej krabičke kompletné súpravy, vrátane spomínaných trenírok a štulpní. Bonusom je navyše fotografia prvej talianskej reprezentácie zo spomínaného roku 1910.

Prezident Talianskej futbalovej federácie (FIGC) Gabriele Gravina povedal: „Vďaka spolupráci so spoločnosťou Adidas oslavujeme 125. výročie založenia FIGC s ikonickým dresom, ktorý je plný histórie a modernosti. Špeciálna súprava dokonale interpretuje našu víziu futbalového rozvoja, naše hodnoty a hlboké korene predstavujúce hnutie, ktoré hľadí do budúcnosti a neváha robiť potrebné zmeny. Okrem toho je obzvlášť dôležité, že významné výročie si môžeme pripomenúť práve oblečením národného tímu, ktorý predstavuje vrchol širokého a členitého systému, v ktorom je združených viac ako milión členov. Som si istý, že táto špeciálna súprava bude u našich fanúšikov opäť úspešná, rovnako ako naše súčasné reprezentačné dresy uvedené v januári.“

Taliansko sa v nových dresoch predstaví už vo štvrtok 15. júna, kedy sa v semifinálovom stretnutí Ligy národov 2022/23 stretne v holandskom Enschede so Španielskom. Zverenci Roberta Manciniho dokázali počas minulého roka zvíťaziť vo svojej skupine A3, keď za sebou nechali Maďarsko, Nemecko aj Anglicko. V predchádzajúcej edícii súťaže (2020/21) obsadila talianska reprezentácia konečnú tretiu priečku.

AKTUALIZÁCIA 16. 6. 2022 – ZÁPASOVÁ VERZIA DRESOV

V spomínanom zápase nastúpilo Taliansko v upravenej verzii dresov. Prúžky na rukávoch boli napokon skrátené len po plecia. V semifinálovom stretnutí podľahla Squadra Azzurra španielskej reprezentácií 1:2 a zahrá si tak o konečné tretie miesto. Góly: 11. Immobile – 3. Pino, 88. Joselu.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok