Hlavné dresy Paríža Saint-Germain 2023/2024

2023/2024 Liga majstrov Ligue 1 Nike
Autor: Myso

Posledný májový deň priniesol oficiálne predstavenie nových dresov parížskeho Saint-Germain. Úspešný obhajca francúzskeho titulu sa v budúcom ročníku predstaví v oblečení s klasickým parížskym dizajnom oslavujúcim jedinečného ducha hlavného mesta.

Inšpiráciou pre dizajn sa stali súpravy spred 20 rokov. Práve v sezóne 2003/04 sa nezameniteľný pruh presunul do ľavej časti, kde vytvára zároveň podklad pre klubový znak. Moderná interpretácia tohto prevedenia obsahuje farebné prechody, pri ktorých sa jednotlivé pruhy postupne vytrácajú do žiarivej modrej farby a evokujú, ako sa v noci svetlá spájajú s parížskou panorámou.

Zaujímavosťou je farba loga Nike, ktoré je netradične červené a ladí tak k spomínanému pruhu. Na zadnej strane oblečenia nechýba francúzska vlajka, umiestnená nad menovkami hráčov. Zvýrazňuje hrdosť klubu ako najúspešnejšieho celku vo Francúzsku, ktorý šíri národné farby za hranice hlavného mesta a inšpiruje vášeň po celom svete. Partnerom Parížanov zostáva aj pre ďalšiu sezónu letecká spoločnosť Qatar Airways.

PSG získal počas minulého víkendu rekordný jedenásty titul v Ligue 1. Majstrovské oslavy mohli naplno vypuknúť po remíze 1:1 v sobotňajšom zápase predposledného 37. kola na ihrisku Racingu Štrasburg. Zverenci Christopha Galtiera tak získali na čele tabuľky nedostihnuteľný štvorbodový náskok pred Racingom Lens a budúcu sezónu ich opäť uvidíme aj v skupinovej fáze Ligy majstrov.

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok