Dresy Južnej Kórey pre MS 2022

2022/2023 MS 2022 Nike
Autor: Myso

Posledným členom skupiny H je Južná Kórea. Tradičný účastník z východnej Ázie nechýbal na záverečnom turnaji za posledných 36 rokov ani raz. Štvrtý celok z domáceho šampionátu 2002 oblečie v Katare americká spoločnosť Nike.

Hlavné dresy sú vyhotovené v energickej červenej farbe. Podľa tlačovej správy výrobcu čerpá tento drzý a odvážny odtieň inšpiráciu v legendárnej kórejskej kreatúre Dokkaebi. Podľa kórejskej mytológie sú títo kórejskí škriatkovia prírodné božstvá a duchovia disponujúci mimoriadnou silou a schopnosťami. Práve to by mali byť atribúty kórejského tímu na ceste za víťazstvami na svetovom šampionáte.

Rukávy červených dresov oživujú tigrie pruhy odkazujúce na prezývku národného mužstva – Tigre z Ázie. Hlavu tejto veľkej mačky nájdeme aj v logu Kórejskej futbalovej asociácie, ktoré je vyhotovené v monochromatickom prevedení. Súpravy dopĺňajú čierne prvky. Na bokoch trenírok nájdeme pruhy, štulpne okrem emblému Nike zdobia aj nápisy Korea.

Náhradné dresy dávajú do popredia Taegeuk. Je to známy kruhový symbol nachádzajúci sa na kórejskej vlajke, ktorý predstavuje národnú hrdosť a rovnováhu medzi nebom (modrá časť) a zemou (červená časť). Modré a červené prvky dopĺňa na odvážnej textúre žltá farba. Emblém spoločnosti Nike je biely, rovnako ako aj znak futbalovej asociácie. Súpravy kompletizujú čierne trenírky a štulpne.

Pred štyrmi rokmi v Rusku juhokórejskí futbalisti šokovali v poslednom zápase favorizované Nemecko 2:0, no ani toto víťazstvo im nestačilo na postup. V skupine však dokázali obsadiť tretiu priečku práve pred svojim spomínaným súperom. Na katarských štadiónoch sa Južná Kórea stretne postupne s Uruguajom (24. novembra), Ghanou (28. novembra) a Portugalskom (2. decembra).

Publikované 17. novembra 2022 a zaradené do
2022/2023 MS 2022 Nike

📸 nike.com a soccerbible.com

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok