Dresy Uruguaja pre MS 2022

2022/2023 MS 2022 Puma
Autor: Myso

Do skupiny H bol pre tohtoročné majstrovstvá sveta vyžrebovaný aj Uruguaj. Dvojnásobný svetový šampión sa v Katare predstaví v oblečení značky Puma. Nemecký výrobca mu prichystal dresy v tradičných národných farbách – belasej a bielej.

Tričká v nebeskej modrej sú v jednoduchom dizajne. Zvýraznený je len biely výstrih a rovnako sfarbené zakončenia rukávov. Pod výstrihom si môžeme všimnúť biely gombík, ktorý je odkazom na historické úspechy krajiny v minulom storočí. Vzadu nad menovkami sa nachádza zlatý nápis La Celeste, čo je prezývka národného tímu. Emblémy spoločnosti Puma sú zlaté, výstroj dopĺňajú tradične čierne trenírky a čierne štulpne.

Náhradné biele dresy sú doplnené belasými prvkami. Prednej časti dominuje výrazný obrazec v tvare štítu, uprostred ktorého budú mať uruguajskí futbalisti umiestnené čierne čísla. Vrchnú belasú časť štítu vypĺňajú potom uruguajská vlajka, logo národnej futbalovej asociácie a zlatý nápis Uruguay. Všetko dopĺňa zlaté logo spoločnosti Puma umiestnené na pätici vertikálnych prúžkov v svetlomodrej farbe. Súpravy kompletizujú biele trenírky a biele štulpne.

Uruguaj chýbal za posledných 20 rokov len na záverečnom turnaji v Nemecku 2006. Pred štyrmi rokmi sa táto juhamerická krajina prebojovala do štvrťfinále a obsadila konečnú piatu priečku. V Katare sa zverenci trénera Diega Alonsa stretnú v skupine s Južnou Kóreou (24. novembra), Portugalskom (28. novembra) a Ghanou (2. decembra).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok