Dresy Ghany pre MS 2022

2022/2023 MS 2022 Puma
Autor: Myso

Posledným africkým zástupcom tohtoročných majstrovstiev sveta, ktorého dresy sme si ešte nepredstavili, je Ghana. Čierne hviezdy sa v Katare predstavia v súpravách nemeckej spoločnosti Puma, ktorá tímu pripravila biele a červené oblečenie.

Hlavné dresy sú v jednoduchom prevedení. Biele tričká oživuje niekoľko menších žltých detailov v okolí výstrihu a na bokoch v spodnej časti. Najvýraznejšími prvkami sú ghanská trikolóra umiestnená na manžetách rukávov a čierna hviezda na hrudi súvisiaca s národnou vlajkou i prezývkou mužstva. Ghanské súpravy kompletizujú biele trenírky a biele štulpne.

Nebyť výrazného grafického prvku uprostred, aj náhradné červené dresy by boli v jednoduchom prevedení. Trikolóru na koncoch rukávov však na hrudi dopĺňa výrazný grafický blok vykresľujúci štátnu vlajku pomocou tradičných ghanských textilných vzorov. Grafika je navyše okrem čiernej hviezdy a znaku Ghanskej futbalovej asociácie doplnená aj nápisom Ghana. K červeným tričkám si africkí futbalisti oblečú rovnako sfarbené trenírky i štulpne.

Ghana si na majstrovstvách sveta zahrá po ôsmich rokoch, keď sme ju predtým videli na troch po sebe idúcich šampionátoch (2006, 2010 a 2014). Čierne hviezdy to najďalej dotiahli práve na africkom šampionáte, kde sa prebojovali až do štvrťfinále a obsadili konečnú siedmu priečku. Tento rok sa stretnú s Portugalskom (24. novembra), Južnou Kóreou (28. novembra) a Uruguajom (2. decembra).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok