Dresy Kamerunu pre MS 2022

2022/2023 MS 2022 One All Sports
Autor: Myso

Zatiaľ čo pri niektorých účastníkoch záverečného turnaja MS v Katare sme dresy spoznali už počas tohtoročnej jari, na tie kamerunské sme si museli počkať až do začiatku novembra. Neskrotné levy vymenili pred začiatkom majstrovstiev sveta svojho dodávateľa, keď francúzsku spoločnosť Le Coq Sportif nahradil málo známy thajský výrobca One All Sports.

Nový dodávateľ pripravil Kamerunu hneď trojicu dresov – okrem hlavných zelených a náhradných bielych aj tretie červené. Všetky sú vyhotovené v jednotnom dizajne, na ktorom zaujme grafika pripomínajúca leviu hrivu, či kamerunská trikolóra umiestnená na koncoch rukávov. Dresy sme videli po prvýkrát v akcii v stredu v prípravnom stretnutí proti Jamajke (1:1).

Na hrudi tričiek nájdeme okrem loga Kamerunskej futbalovej federácie a emblému výrobcu aj kruhový zeleno-žltý znak s hlavou leva. Ten súvisí s prezývkou mužstva. K trom spomínaným tričkám majú kamerunskí futbalisti k dispozíicii aj trojicu rôznych trenírok a štulpní. Kombinovať tak budú môcť červené, zelené a biele trenírky a k nim žlté, zelené a biele štulpne.

Kamerun patrí medzi pravidelných afrických zástupcov na majstrovstvách sveta, keď za posledných 40 rokov vynechal len tri šampionáty (1986, 2006 a 2018). Najviac sa Les Lions Indomptables darilo v Taliansku 1990, kde sa dostali až do štvrťfinále a obsadili konečné siedme miesto. V Katare sa zverenci Rigoberta Songa stretnú v skupine so Švajčiarskom (24. novembra), Srbskom (28. novembra) a Brazíliou (2. decembra).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok