Dresy Švajčiarska pre MS 2022

2022/2023 MS 2022 Puma
Autor: Myso

Druhým európskym zástupcom v skupine G je Švajčiarsko. Podobne ako srbský výber, aj Helvéti sa v Katare predstavia v oblečení od nemeckej spoločnosti Puma. A aby nebolo tých podobností málo, oblečú si taktiež červené a biele dresy.

Hlavné dresy boli predstavené ešte v závere mája a Švajčiarsko tak v nich stihlo debutovať už počas júnových stretnutí Ligy národov. Oblečenie je inšpirované 90. rokmi. Tričká majú biely véčkový výstrih, v okolí ktorého nájdeme biele pruhy v rôznej hrúbke. Tento vzor má odkazovať na svetový šampionát v USA v roku 1994, na ktorom sa Helvéti predstavili po osemnásťročnej sérii neúspešných kvalifikácií.

Hruď dresov zdobí trojica symbolov. Po bokoch nájdeme švajčiarsku vlajku a logo Švajčiarskej futbalovej asociácie. Uprostred nechýba emblém výrobcu, ktorého vzhľad sa taktiež vrátil do minulého storočia a okrem šelmy je po dlhých rokoch opäť doplnený aj nápisom. Na zadnej strane tričiek sa pod výstrihom nachádza biely nápis Suisse. Súpravy dopĺňajú červené trenírky a štulpne.

Náhradné biele dresy boli uvedené s mottom „My sme budúcnosť.“ Ich dizajn je inšpirovaný dynamickou športovou históriou značky Puma. Historické vplyvy sú potom šikovne začlenené do jednotlivých dizajnových prvkov. Okrem výrazného červeného obrazca uprostred je na drese niekoľko nenápadných prúžkov v bledošedom prevedení.

Šedú farbu nájdeme v okolí véčkového výstrihu i na koncoch rukávov. Uprostred dresu začína grafika s nenápadnými horizontálnymi prúžkami, ktorá umožňuje, aby dres prešiel v spodnej tretine do svetlého odtieňa sivej. Náhradné oblečenie švajčiarskej reprezentácie je doplnené bielymi trenírkami a bielymi štulpňami s červeným prúžkom.

Švajčiarsko môžeme zaradiť už medzi pravidelných účastníkov majstrovstiev sveta. Helvéti nevynechali ani jeden turnaj od roku 2006 a zo skupiny nepostúpili len na MS 2010 v Južnej Afrike. Pravidelne však končia v osemfinále, čo sa budú snažiť zlepšiť práve na katarskom turnaji. Ten začnú zápasmi v skupine G, kde postupne narazia na Kamerun (24. novembra), Brazíliu (28. novembra) a Srbsko (2. decembra).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok