Dresy Srbska pre MS 2022

2022/2023 MS 2022 Puma
Autor: Myso

Do Kataru sa v novembri chystá aj srbská reprezentácia. Tím Dragana Stojkovića oblečie na majstrovstvách sveta nemecká spoločnosť Puma, ktorá mu pripravila dresy v národných farbách – červenej a bielej. Súpravy sú vôbec prvými, na ktorých sa objavuje vynovené logo Futbalového zväzu Srbska.

Červeno-zlatá kombinácia na hlavných dresoch odkazuje na rok 2015, v ktorom dokázala srbská reprezentácia do 20 rokov získať titul majstrov sveta. Oblečenie predstavuje spomienku na nadčasový úspech generácie hráčov, z ktorých dnes mnohí obliekajú dres seniorskej reprezentácie. Tričko symbolicky predstavuje vášeň a spôsob hry Srbska a je inšpiráciou pre budúcich mladých futbalistov.

Náhradné dresy sú opäť v inovatívnom dizajne Puma, ktorého dominantným prvkom je grafický element umiestnený uprostred. Pre Srbsko bol vybratý erb nájdený na pamätníku Princa Mihaila v Belehrade. Zlatá farba reprezentuje futbalové dedičstvo krajiny, ktoré sa spája ešte so spoločnou reprezentáciou Juhoslávie. Na zadnej strane nad menovkami sa nachádza zlatý nápis Orlovi (prezývka mužstva) v cyrilike.

Srbsko sa pod súčasným názvom predstaví na treťom záverečnom turnaji. Zaujímavosťou je, že v predchádzajúcich dvoch vystúpeniach (2010 a 2018) skončilo zhodne na 23. mieste. Najväčším úspechom je štvrtá priečka z MS 1962 v Čile, kedy bola krajina ešte súčasťou Juhoslávie. V Katare čakajú Srbov v skupine G stretnutia s Brazíliou (24. novembra), Kamerunom (28. novembra) a Švajčiarskom (2. decembra)

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok