Dresy Nemecka pre MS 2022

2022/2023 Adidas MS 2022
Autor: Myso

Koniec augusta priniesol aj predstavenie dresov Nemecka. Die Mannschaft pocestujú do Kataru v oblečení svojho tradičného dodávateľa. Domáca spoločnosť Adidas pripravila štvornásobným majstrom sveta súpravy v neodmysliteľnej bielo-čiernej kombinácii. Ako náhradné si nemecké mužské i ženské reprezentácie počas nasledujúcich dvoch rokoch oblečú červeno-čierne dresy.

Hlavným bielym dresom dominuje zlatý znak Nemeckého futbalového zväzu umiestnený uprostred na čiernom pozadí. Výrazný čierny pruh je inšpirovaný vôbec prvými nemeckými dresmi v histórii a podľa tlačovej správy spoločnosti Adidas pozdvihuje klasickú čistú estetiku dresov Nemecka na novú úroveň. V okolí výstrihu nájdeme červený a žltý prúžok, ktoré spoločne s čiernym podkladom vytvárajú národnú vlajku.

Zadná strana dresov je v bielej farbe, čísla a menovky sú tradične čierne. Budú sa tak odlišovať od čísiel umiestnených na prednom čiernom pruhu, ktoré svojou zlatou farbou ladia k znaku DFB a logu spoločnosti Adidas. Súpravy dopĺňajú čierne trenírky s bielymi prúžkami a biele štulpne. V ich strede nájdeme čierny pruh, doplnený zlatým nápisom DFB a dvojicou tenkých pásikov v červenej a žltej.

Náhradné oblečenie podľa slov dizajnérov nemeckého dodávateľa zachytáva ducha tímu, prezentuje národné farby a vo forme nápaditej textúry ukazuje písmeno D predstavujúce začiatok názvu krajiny v nemčine – Deutschland. Takto pripravené súpravy majú za cieľ vyzdvihovať dynamický futbal, ktorým sa na ihrisku prezentujú zverenci Hansiho Flicka.

Aj náhradné oblečenie dopĺňajú zlaté detaily, ktoré sú tentokrát okrem loga spoločnosti Adidas a znaku DFB viditeľné aj na tradičných troch pruhoch na pleciach. Zadná strana dresu je čierna, tesne pod výstrihom na nej nájdeme zlatý nápis Deutschland. Výstroj kompletizujú opäť čierne trenírky, ktoré majú ale tentokrát zlaté pruhy a čierne štulpne s červenou textúrou odkazujúcou na vzor použitý na tričkách.

Nemci sa budú snažiť v Katare odčiniť svoj neúspech z ruského šampionátu, kde pred štyrmi rokmi nečakane skončili už v skupine. V nej obsadili s jediným víťazstvom dokonca až posledné miesto, keď ich predbehli Švédsko, Mexiko i Južná Kórea. Tento rok si Nationalelf zmerajú sily postupne s Japonskom (23. novembra), Španielskom (27. novembra) a Kostarikou (1. decembra). Svoje doterajšie štyri tituly získali Nemci v rokoch 1954, 1974, 1990 a 2014.

Publikované 28. októbra 2022 a zaradené do
2022/2023 Adidas MS 2022

📸 adidas.com a instagram.com/dfb_team

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok