Dresy Kostariky pre MS 2022

2022/2023 MS 2022 New Balance
Autor: Myso

Na majstrovstvách sveta uvidíme aj americkú značku New Balance. O jej prezentáciu sa postarajú futbalisti Kostariky, ktorí sa kvalifikovali už na svoj siedmy záverečný turnaj. Stredoamerická krajina sa stáva pravidelným účastníkom svetového šampionátu, keď za posledných 20 rokov chýbala len v Južnej Afrike.

Podobne ako ostatné reprezentácie, aj tá kostarická si nechala oficiálne predstavenie nových dresov na september. Červené oblečenie zažilo svoj zápasový debut v priateľskom stretnutí proti Južnej Kórei (2:2). Náhradné biele ešte doteraz futbalisti Kostariky nepoužili v žiadnom z oficiálnych stretnutí.

Obidve súpravy sú vyhotovené v rovnakom dizajne. Na tričkách si môžeme všimnúť véčkový výstrih, ktorý je v prípade červených dresov zvýraznený bielym prúžkom. Zakončenia rukávov sú modré, skombinované s vertikálnym bielym pásom. Na dresoch je po prvýkrát prezentované aj nové logo Kostarickej futbalovej federácie, ktorému dominujú červené písmená C a R.

Na zadnej strane tričiek nájdeme pod výstrihom nápis FCRF, ktorý predstavuje skratku futbalovej federácie. Kostarickí futbalisti majú k dispozícii modré a biele trenírky doplnené pruhmi po bokoch a červené, prípadne biele štulpne.

Doteraz najväčším úspechom Kostariky je štvrťfinálová účasť na MS 2014 v Brazílii. Los Ticos vtedy na turnaji šokujúco vyhrali svoju skupinu a nechali za sebou favorizované celky z Uruguaja, Talianska a Anglicka. V Katare sa Kostarika stretne v skupine so Španielskom (23. novembra), Japonskom (27. novembra) a Nemeckom (1. decembra).

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok