Dresy Španielska pre MS 2022

2022/2023 Adidas MS 2022
Autor: Myso

Skupinu E otvárame svetovým šampiónom z roku 2010. Španielsko sa aj na ďalších majstrovstvách sveta predstaví v oblečení značky Adidas. Hlavné červené i náhradné bledomodré dresy boli uvedené ešte v závere augusta. Obidve súpravy sa dočkali zápasovej premiéry počas septembrových stretnutí Ligy národov proti Švajčiarsku a Portugalsku.

Podľa tlačovej správy nemeckého dodávateľa spájajú najnovšie španielske dresy moderné technológie s dedičstvom bývalých svetových a európskych šampiónov. Hlavné dresy sú v neodmysliteľnej červenej farbe s farebnými odkazmi na štátnu vlajku. Tie nájdeme v okolí výstrihu tričiek, či na tmavomodrých štulpniach. Oblečenie už tradične dopĺňajú tmavomodré trenírky, s trojicou tentokrát červených prúžkov.

Náhradné svetlomodré dresy sú odkazom na rok 1982, kedy Španielsko posledný krát hostilo najväčší reprezentačný turnaj. Originálna textúra pozostávajúca zo zvlnených tvarov a špicatých čiar je inšpirovaná logom vtedajšieho šampionátu. Aj alternatívne oblečenie dáva do popredia španielsku vlajku, keď červeno-žlto-červené prúžky lemujú všetky časti výstroja. Belasé tričká a štulpne dopĺňajú trenírky v modrej farbe, ktorá je však vo svetlejšom odtieni ako pri hlavných súpravách.

Španielsko získalo doposiaľ jediný majstrovský titul na šampionáte v Južnej Afrike. Pred štyrmi rokmi sa La Furia Roja lúčila s turnajom v osemfinále, keď vypadla po penaltovom rozstrele s domácim Ruskom. O lepší výsledok zabojujú tento rok v Katare zverenci Luisa Enriqueho postupne proti Kostarike (23. novembra), Nemecku (27. novembra) a Japonsku (1. decembra).

Publikované 24. októbra 2022 a zaradené do
2022/2023 Adidas MS 2022

📸 adidas.com a twitter.com/TheKitmanUK

Pridaj komentár

Naspäť na začiatok